Mäktig vändning av Målilla mot Åby/Tjureda

Målilla Bandy avslutade året på topp. Borta mot Åby/Tjureda vände laget ett 4–1-underläge till seger med 5–4. "Verkligen skönt att kunna studsa tillbaka", säger Målillas spelande tränare Daniel Skog.

Målilla Bandy avslutade året med en bortaseger.

Målilla Bandy avslutade året med en bortaseger.

Foto: Torbjörn Allvin

Bandy2023-12-26 20:44

Den traditionsrika annandagsmatchen hade knappast kunnat sluta på ett bättre sätt för Målilla Bandy. Men det var kämpigt till en början. Efter ställningen 1–1 drygt en halvtimme in i matchen lossnade det för hemmalaget Åby/Tjureda, som gick in med en 4–1-ledning i paus. 

Trots det tunga resultatet i halvtidsvilan var det inte någon oro i Målilla-lägret. 

– Vi är faktiskt rätt nöjda med den första halvleken. Vi spelar bra och håller ihop det bra, resultatet i paus speglar inte direkt matchbilden, säger Daniel Skog, spelande tränare i Målilla. 

Tre av hemmalagets mål kom på fasta situationer. 

– Vi hade pratat mycket om deras kvaliteter på fasta situationer innan. De har väldigt bra skytte och samtidigt hade vi lite otur. 

Men sen blev det en häftig vändning. Två snabba mål på fem minuter gav hopp till rödvitt. Efter en timmes spel kvitterade sen Målilla genom Isac Mirlund. Och i den 67:e minuten kom det förlösande segermålet genom Martin Lindqvist, som gjorde sitt andra mål för dagen. 5–4-seger och stämningen var såklart på topp hos Målilla-spelarna efter matchen. 

Vad gjorde ni i paus som gav så bra effekt?

– Alltså, egentligen inte så mycket. Vi ville fortsätta med spelet vi hade i första halvlek, kanske komma ut med lite mer energi. Sen får vi två lägen tidigt och sätter dem. Det gör att vi känner att vi är med och kan vända. 

Det måste vara skönt att vinna på det sättet ni gör?

– Verkligen, det är fantastiskt roligt. Det blev lite nervigt i slutet och spelet böljade fram och tillbaka. Vi hade också lägen att kunna stänga matchen med ytterligare ett mål. Men jag kände mig hyfsat lugn ändå. Vi håller ihop det bra, forcerar inte fram något onödigt och behåller lugnet i spelet och fördriver tid på ett bra sätt. 

Målilla får alltså med sig tre poäng hem. Detta efter två mindre lyckade matcher med en förlust och ett oavgjort resultat. 

– Det var verkligen skönt att kunna studsa tillbaka och avsluta året på ett snyggt sätt. 

Nästa match för Målilla Bandy spelas 7 januari hemma på Venhagsvallen. Då kommer Derby/Linköping BK på besök. 

I och med segern befinner sig Målilla på en tredjeplats i tabellen. 

Mål, Målilla: Martin Lindqvist 2, Erik Karlsson, Olle Öberg, Isac Mirlund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!