Målglad Ström bakom tredje SM-guldet

Första SM-titeln vanns 2021. Där och då inleddes Villa Lidköpings dominans – nu har klubben tre raka titlar. –Man vet aldrig vad som väntar, vi tog allt som det kom, säger femmålsskytten Tilda Ström efter 8–1 i bandyfinalen mot Västerås SK.

Villa Lidköpings Tilda Ström.

Bandy2023-03-17 21:02

Stundtals nederbörd och oftast vind. Det var förutsättningarna när regerande mästerlaget Villa Lidköping ställdes mot Västerås SK på Studenternas i Uppsala.

För Villa Lidköping spelade vädret dock ingen roll.

Framför allt inte för Tilda Ström, som med 61 mål på 14 matcher i grundserien vann skytteligan i överlägsen stil.

Hon slog till direkt.

Redan i fjärde minuten prickade hon in ledningsmålet bakom målvakten Isabelle Larsson och drygt 20 minuter senare utökade hon ledningen till 2–0.

I slutminuten av första halvlek slog Ström till igen och drog in 3–0 på halvvolley.

– Det är mycket tillfälligheter, det studsar och det gäller att få träff på bollen. Jag hade tur att de gick in, säger hon till SVT.

"Tillfälligheter"

Tilda Ström var dock inte klar med målskyttet.

Hon satte 4–0 i 65:e minuten, som avgjorde finalen, och 8–1.

– Det var tillfälligheter, träffar som man kanske inte får varje dag på träningarna, säger Ström.

Villa Lidköping vann till slut med 8–1 och har nu vunnit SM-guld tre säsonger i följd.

"Onödiga mål"

Västerås SK:s Charlotte Selbekk:

– I första får vi inte in bollen och släpper in onödiga mål, säger hon till SVT.

– Det är onödigt att det rinner i väg men Villa är duktiga, och när de kan de gå en och en, då rinner målen i väg.