Målilla Bandy blev nollade hemma

Målilla Bandy inkasserade sin andra förlust för säsongen i bandytvåan när man föll hemma mot Åby/Tjureda IF B med 2–0 under lördagen.

Målilla räckte inte till på Venhagsvallen och föll med 2–0.

Målilla räckte inte till på Venhagsvallen och föll med 2–0.

Foto: Haris Dreco

Bandy2020-01-04 19:52

Serieledande Målilla Bandy hade inför lördagens hemmamatch mot Åby/Tjureda bara förlorat en match i division två hittills och senast lagen möttes blev det Målilla-seger med 3–1. Den här gången ville serietvåan Åby/Tjureda annorlunda, och nollade Målilla och avgick med segern efter slutresultatet 0–2. 
– Det är samma elände som förut när vi inte kan få in bollen trots att vi är det klart bättre laget, säger Målilla Bandy-ledaren Leif Malmborg. 

Gästande Åby/Tjureda tog ledningen i mitten på den första halvleken och Målilla fick inte in någon kvittering. Istället så utökade bortalaget sin ledning efter en kvart i den andra halvleken. De målen blev också matchens enda, eftersom Målilla inte lyckades spräcka sin nolla. 
– Vi har 17–6 i hörnor, en ramträff, en missad straff och en boll som våra spelare säger var inne men som domarna missade. Att vi släpper in två mål är normalt, men vi ska ju kunna göra några mål, säger Malmborg och fortsätter:
– Det var annars en konstig domarinsats där de blåste sönder matchen fullständigt. Både våra och deras (Åby/Tjureda) ledare var överens om att det var synd för matchens skull. 

Malmborg berömde målvakten Alfred Karlsson för sin insats i Målilla. 
– Båda lagens målvakter var jättebra idag (läs lördag), säger han.

Målilla leder fortfarande division två med sina 14 poäng, tre fler än Åby/Tjureda, som dock har två matcher färre spelade. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!