Målilla Bandy en segrare igen

Efter tre raka nederlag kunde Målilla Bandy till slut bryta sin dystra svit under fredagskvällen. I hemmamatchen mot Bore kunde de rödvita till slut vinna med 8-5 efter en mycket stark andra halvlek.

Bandy2018-01-12 20:35

Målilla Bandy tog ledningen efter sju spelade minuter på Venhagsvallen genom poängkungen Tobias Pettersson. Gästade Bore fixade sedan fram en blixtsnabb kvittering i anfallet direkt efter öppningsmålet. Bättre blev det inte för de rödvita när bortalaget också tog ledningen med 2-1 efter kvarten spelad. Målilla radade sedan upp tre hörnor på kort tid och till slut blev det fjärde gången gillt. Erik Karlsson skickade in kvitteringen på hörna och bara minuten senare hade hemmalaget vänt på matchen till 3-2 efter mål av Erik Quiros. Det var sannerligen en svängig match och resultatet i halvtid blev 3-3.

I den andra halvleken satte de rödvita i högsta växeln direkt. Bara fem minuter in var Målilla i 5-3 ledning efter ett självmål samt att Erik Karlsson hittade nätet igen. Lagkapten Daniel Skoog fixade sedan 6-3 för hemmalaget. Bore tappade helt greppet om matchen och med kvarten hade Målilla gått upp i en 8-3-ledning efter mål av Fredrik Johansson och unge Knut Gunnarsson. Gästerna fick sedan in två tröstmål i slutet, men det räckte inte för att hota Målilla från segern denna afton. De rödvita gick segrande med 8-5 och hade därmed brutit sin tre matcher långa förlustsvit.