Målilla Bandy jagar nyförvärv

Tio spelare har lämnat Målilla Bandy. Nu jobbar klubben stenhårt att försöka fylla upp seniotruppen med nya spelare. - Vi har upptaktsträff nu på torsdag. Jag hoppas att det kan bli klart med en eller ett par spelare innan dess, säger ordföranden Michael Leijonhud.

Michael Leijonhud

Michael Leijonhud

Foto:

Bandy2008-08-05 06:19


Degradering brukar med automatik betyda att spelare lämnar klubben.
Så är det också i Målillas fall.
Rödvitt har tappat i slagstyrka sedan klubben överraskande åkte ur allsvenskan i vintras. Tongivande spelare som till exempel Jakob Säleby, Anders Johansson och Roger Axberg har försvunnit.

I dagsläget har bara åtta spelare gett klartecken för spel 2008/09.
Är du orolig?
- Jag är rätt så luttrad vid det här laget. Man blir det i den här sporten. Tillgången på bra spelare är begränsad. För oss handlar det om att få upp egna produkter. Det är en överlevnadsfråga, säger Michael Leijonhud.
Någon kris handlar det ändå inte om. Från fjolårets trupp har fem spelare (Mathias Håkansson, Markus Håkansson, Sebastian Svensson, Christoffer Knutsson och Ola Nilsson) ännu inte bestämt sig för om de ska spela vidare eller inte. I bästa fall ger de klartecken. Utöver dessa finns flera spelare från fjolårets reservlag och sex 15-åringar som kan bli aktuella för seniorspel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!