Målilla bröt sviten på annandagen

Målilla Bandy och Annandagen trivs inte ihop. I vart fall inte på 2000-talet. Rödvitt hade bara en enda seger fram till i går - år 2004. Nu är den trista sviten bruten efter 5-3 mot Skirö-Nävelsjö.

Jubel. Målilla Bandy bröt den negativa trenden på 2000-talet, genom att vann annandagsbandyn mot Skirö. Foto: Dennis Clerkefors

Jubel. Målilla Bandy bröt den negativa trenden på 2000-talet, genom att vann annandagsbandyn mot Skirö. Foto: Dennis Clerkefors

Foto:

Bandy2012-12-27 11:10

 
Filip Fransson, Filip Fransson, Filip Fransson och Filip Fransson.
Det handlade mycket om denne man på Venhagsvallen. Hans bössa var het värre i den andra halvleken. Inte ens storspelande Erik Pettersson i Skirömålet kunde göra något åt hans vinande skott.
- Målilla vinner tack vare honom. Det var inte så mycket att göra åt hans skott, sa tränaren Ulf Bernström.
Fransson satte 2-2, 3-2, 4-3 och 5-3. Det var kort och gott hans dag.
Målillas seger var också helt i sin ordning. Anfört av en entusiastisk hemmaplan, som hejade, trummade och skrek som på fornstora dagar, inledde de derbyt inspirerat och optimistiskt.

"Skirö ville inte spela"
Skirö fick knappt låna bollen och så var det i stort sett hela halvleken.
När vi summerade den var ändå gästerna i ledning med 2-1 - och då hade de även missat en straff.
- Jag vet faktiskt inte riktigt vad Skirö höll på med. Det verkade inte som de ville vara med och spela. Jag hade förväntat mig mycket mer, säger Målillas tränare Tommy Skoog.
Skirö såg ut som ett allt annat än ett topptippat lag.
Tränare Bernström var inte heller helt nöjd:
- Det fanns en hel del att önska. Vi var inte tillräckligt aggressiva.
Trots Målillas övertag satte gästerna både 1-0 och 2-0 under den första kvarten. Båda målen var mer eller mindre bjudningar av Målillalaget. Repliken kom dock blixtsnabbt. En djupledsåkande Daniel Gustafsson fick bollen perfekt och "dammade" in reduceringen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!