Målilla föll i bandyderbyt

Stjärnan var favorit i annandagsderbyt mot Målilla. Stjärnan vann också till slut med 4-2 - men ett kompakt försvar höll på att ta med alla poängen till Målilla. - Synd att vi inte får med oss poäng med det defensiva jobb vi gör, sa Målillas Mathias Håkansson efter matchen.

Bandy2010-12-26 23:08

Bandy på annandagen är "bandyns julafton", som Målillas skarpskytt Tomas Nyman sa inför gårdagens match. Över 500 åskådare hade sökt sig till Arena Oskarshamn för att se Stjärnan och Målilla drabba samman.
Nymans Målilla fick en smakstart på matchen när ryske kedjekamraten Mikhail Mokhov gjorde 1-0 till de röd-vita efter åtta minuters spel. Stjärnan kvitterade visserligen efter 19 minuter -men Mokhov såg till att Målilla återtog ledningen med 2-1 fyra minuter senare. Förarbetet stod bäste Målillaspelaren i matchen för - landsmannen Alexey Usyantsev.
- Vårt spel i första halvlek är mycket bra och sedan får vi givetvis energi av målen, sa Målillatränaren Jesper Lüning.
Målillas taktik var given. Laget backade hem och bildade en defensiv mur som Stjärnan hade att stångas med.
- Det tog ett tag innan vi kom underfund med hur vi skulle göra. Vi har inte mött den typen av försvar tidigare i år. Det var rena handbollsförsvaret, sa Stjärnans tränare Alexander Zinkevitch.

Kompakt försvar
Målilla tog med sig ledningen in i paus - och för de med hemmasympatier på Arena Oskarshamn var det nog lite nervöst.
Upptakten av andra halvlek fortsatte som första slutade. Stjärnan transporterade boll - men fastnade hela tiden i Målillas defensiv. De ryska bolltrollarna Varlery Savichev och Vladimir Charykov försökte och försökte....men Målillaförsvaret höll stången.
- Det kändes som att det höll på att bli lite frustration i deras lag där, sa Jesper Lüning.
Men till slut fick Stjärnan utdelning. Efter en av totalt sex hemmahörnor i andra halvlek gjorde Nikolaj Semjashkin 2-2 - när klockan stod på 60 minuter. I anfallet efter hade Vladimir Charykov ett skott i ribban - och Målillas försvarsmur var i gungning. Då tog Jesper Lüning timeout.
- Vi var inte tillräckligt noggranna i hemjobbet. Överhuvudtaget så är inte vår andra halvlek lika bra, det blir väldigt mycket bolltransport och vi får inte tillräckligt långa anfall, sa Jesper Lüning.
Hans manöver stoppade upp Stjärnans målfabrikation - men bara i 20 minuter.