Målilla föll på Venhagsvallen mot Åtvidaberg

Målilla Bandy fick se sig besegrade med 9-6 under fredagskvällen hemma mot Åtvidaberg. Trots att de rödvita inledde väldigt piggt skulle laget tappa en tvåmålsledning och bli frånåkta av gästerna.

Bandy2018-01-26 20:32

Målilla inledde väldigt piggt hemma på Venhagsvallen under fredagskvällen. Tobias Pettersson sköt in 1-0 med tolv minuter på matchklockan efter framspel av Fredrik Johansson. Den rödvita ledningen utökades fyra minuter senare till 2-0 efter att Hampus Göranson hittat nätet. Gästande Åtvidaberg reducerade sedan, men bara i anfallet efter såg Tobias Pettersson till att återta Målillas tvåmålsledning fram till 3-1. Härifrån var det dock bortalaget som tog kommandot i matchen och Målilla hade en riktigt svag sista kvart på första halvleken. Åtvidaberg gjorde nämligen tre raka mål och vände därmed på matchen till bortaledning 4-3. Målilla blev frånåkta och uddamålsunderläget stod sig i paus för hemmalaget.

Tio minuter in i andra halvlek utökade Åtvidaberg ledningen till två måls marginal. Erik Karlström reducerade dock snabbt för rödvitt fram till 4-5 efter assist från Erik Quiros. Gästerna vek ändå inte ner sig utan kort senare sköt laget in 6-4 och därifrån gjorde man det matchvinnande rycket. 7-4 kom på hörna med 20 minuter kvar och i slutminuterna av matchen kom ytterligare två mål från gästerna. Värt att poängtera är Åtvidabergs stora matchhjälte Albin Wretman som stod för fyra mål och tre assist denna afton i Målilla. Tobias Pettersson och Erik Karlsson fixade två tröstmål för de rödvita i slutskedet av matchen, men mycket närmare än så kom inte Målilla. Förlustsiffrorna skrevs till 9-6 och Målilla fick konstatera en tung förlust.