Målilla hämtade upp tremålsunderläge

Målilla Bandy såg ut att gå mot en tung förlust mot Malmbäck. Under sista kvarten knöt de näven och hämtade upp 1–4 till 4–4. Jakob Jonsson skickade in kvitteringen på tilläggstid.

Målilla får tacka unge Jakob Jonsson för den poäng de lyckades få borta mot Malmbäck. Han gjorde tre mål och det sista som betydde 4–4 kom på tilläggstid. Foto: Ossian Mathiasson

Bandy2017-02-09 21:20

Offensive Björn Rothén har varit i Målilla i två tvåårssejourer och det som framför allt kännetecknar Rothén är hans mycket rappa skridskoåkning.
Det blev en del mål men den riktiga islossningen kom aldrig i rödvitt.
Men i Malmbäck har han fått målskyttet att fungera.

I går ställdes han mot sitt gamla lag Målilla och var nära att ta hjälterollen.

Han sköt 1–0 på hörna efter nio minuter, 2–1 efter 24 minuter och 3–1 på hörna efter 30 minuter.
Målillas kvitteringsmål i första halvlek gjordes av Jakob Jonsson.

Malmbäck utökade sin ledning till 4–1 i andra halvlek innan Tobias Petersson gav Målilla visst hopp med sitt 4–2-mål efter 74 minuter.

Nio minuter senare skickade Jakob Jonsson in ytterligare en reduceringsboll i nät fram till 4–3 – och det var också han som skulle fixa en poäng. På tilläggstid fick Målilla en hörna som Jonsson förvaltade på bästa tänkbara sätt.
Det var Målillas sista bortamatch för säsongen och kvar på programmet är två hemmamatcher: Åby/Tjureda nästa fredag och BoIS BK tisdagen den 24 februari.

Målilla ligger efter den starka upphämtningen som gav en poäng fyra i tabellen med 19 poäng, sanslösa tolv poäng bakom seriesuveränen Åby/Tjureda som plöjer fram.