Målilla kickar Claes Jungevall

Claes Jungevall får sparken som tränare för Målilla Bandy - med omedelbar verkan. - Oprofessionellt att bli kickad per telefon, tycker Jungevall. - Vi behöver ny energi i truppen, säger Linus Johansson i Målilla Bandy.

Bandy2010-11-08 07:49

Med mindre än en vecka kvar till seriepremiären gör Målilla Bandy en drastisk ändring på ledarsidan.
Claes Jungevall får sparken - trots att han hade kontrakt säsongen ut.
- Det finns ett missnöje i truppen och i sportgruppen mot hans sätt att leda laget. Vi tycker även att det saknas energi i laget och att vi spelar för naivt. Vi har för dålig defensiv tycker vi, säger Linus Johansson, sportchef i Målilla Bandy.

Jungevall om klubbens syn:
- Det får stå för dom. Jag tycker inte det finns någon dialog, utan här bara bestäms det att jag får sparken. Jag tycker att man borde kunna diskutera det bättre, så man får reda upp saker och ting först, säger Claes Jungevall, som inte hade några indikationer på att få kicken.
- Dessutom tycker jag det känns fel när sportgruppen går in och vill påverka laguttagningar som jag kände att jag hade fog för, då blir man trampad på tårna, fortsätter han.
Enligt vad vår tidning erfar lär det handla om att Jungevall inte tog ut nye ryssen Mikhail Mokhov till onsdagens planerade träningsmatch mot Månsarp.
Jungevall fick beskedet om att han entledigats, via telefon då han var på resande fot.
- Riktigt, riktigt professionellt, kommenterar han ironiskt.
- Ett sådant beslut var inget vi ville vänta med när vi tagit det, och eftersom han var i Stockholm så fanns det ingen annan möjlighet, försvarar Linus Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!