Målilla kom inte upp i nivå

En viljelös andra halvlek, kostsamma utvisningar och för många felbeslut. Det var faktorerna som sumpade Målilla Bandys poängchanser hemma mot Öjaby IS. - Vi gör en riktig skitinsats i andra halvlek, sade Målilla-tränaren Jesper Lüning efter 2-6-förlusten.

Alexander Sannikov deppar efter ett av Öjabys mål när Målilla föll med 6-2.

Bandy2015-01-05 07:41

För Målilla var söndagens match mot bottenlaget Öjaby IS snarast att betrakta som något utav sista chansen i hopp om att blanda sig i toppstriden. Därför var det anmärkningsvärt att laget stod på hälarna i början, släppte in 0-1 efter tio minuter och radade upp misstag i uppspelsfasen.
- Vårt spel värmde inte speciellt mycket i början. Det tog en dryg kvart innan vi kom i gång och skapade chanser, sade Jesper Lüning.
Efter baklängesmålet hittade Målilla tillbaka till grunderna och började rada upp kvalificerade målchanser. I spelminut 27 kvitterade ryssen Alexander Sannikov bortalagets ledning men trots att de skapade ytterligare tre, fyra klara lägen var det ett väl samlat Öjaby som stack upp och gjorde 2-1 på en hörna på tilläggstid.
- Vi har inte förmågan att göra mål plus att deras målvakt Oskar Lövqvist gör flera fina räddningar, sade Jesper Lüning.

Alexander Nelson var en av få spelare i Målilla som fick godkänt.