Målilla kom undan mot tabelljumbon

Målilla kom undan med blotta förskräckelsen borta mot tabelljumbon Malmbäck. De rödvita höll på att tappa en tremålsledning i slutskedet av matchen, men till slut stod laget som segrare med uddamålet, 6-5.

Bandy2018-01-28 16:32
Gästande Målilla fick en smakstart på matchen i Stinsen arena mot tabelljumbon Malmbäck. Efter fem minuter spräckte de rödvita målnollan efter att Tobias Pettersson hittade nätet. Bara fem minuter senare drygades ledning också ut till 2-0 genom Erik Karlström. Hemmalaget reducerade till 2-1 i mitten av första halvlek, men bara några minuter senare såg Oskar Nilsson till att Målilla återtog sin tvåmålsledning. 3-1 blev ställningen i halvtidsvilan i Nässjö.

I starten av den andra halvleken reducerade Malmbäck ganska omgående, men i anfallet efter såg Fredrik Johansson till att stänka in 4-2 till rödvitt. I den 56:e matchminuten kom också 5-2 genom Erik Karlsson. Samma Karlsson skulle göra ytterligare ett mål och ställningen med 20 minuter kvar var 6-3 till gästerna. Trots tremålsledning var matchen inte avgjord utan Malmbäck kämpade in i det sista samtidigt som Målilla kom av sig i slutet. Hemmalaget fick in två mål innan matchslut samt att de även missade en straff vid ställningen 6-4. De rödvita kom till slut undan med blotta förskräckelsen och vann med uddamålet, 6-5.