Målilla och Vetlanda samarbetar

Det står nu klart att Målilla Bandy och Vetlanda BK inleder ett samarbete. På söndag skrivs två avtal. Ett junoravtal som totalt omfattar fyra spelare där de sedan tidigare klara nyförvärven i Målilla Jonas Bexell och Niklas Frejd ingår, tillsammans med två andra juniorer.

Samuel Pettersson blir kvar i Målilla. Foto: Magnus Strömsten

Samuel Pettersson blir kvar i Målilla. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Bandy2004-08-25 06:24

Vilka två spelare det rör sig om vill inte Målillabasen Mikael Lejonhud säga ännu, men säger att de spelar på defensiva positioner.
- Vi ska diskutera med de här spelarna under veckan och se så att de är sugna och vill satsa på denna möjlighet, säger Mikael Lejonhud.
Senioravtalet innebär att Målilla får en, högst två, spelare från Vetlandas a-trupp. Samtidigt som VBK får rätten att nyttja Målillas duktige målvakt Peder Zackrisson om laget får målvaktsproblem under kommande säsong.
- Peder har sagt att han ställer upp på avtalet om det mynnar ut i något positivt för Målilla, säger Mikael Lejonhud.
Vilka seniorer som Målilla får dra nytta av blir förmodligen inte officiellt förrän i oktober månad då Vetlanda BK spikar sin trupp för den kommande säsongen.
Målillas önskan är att en av dessa spelare är en mittfältare.
Mikael Lejonhud ser mycket positivt på det nya avtalet.
- Jag tror det här är framtidens melodi. Vi måste helt enkelt alliera oss med en toppklubb i området för att kunna spela kvar på den nivå vi är idag. Det är spelarbrist i hela bandysverige och klubbarna tappar spelare i 17-19-årsåldern som antingen slutar eller väljer andra sporter.
Min förhoppning i framtiden är att vi ska kunna nyttja de VBK-juniorer som står på gränsen till allsvenskan för att de ska få hårdheten i seniorbandy innan de gör allsvensk debut.
Kent och Samuel fortsätter
Det står också klart att Samuel Pettersson och Kent Henriksson fortsätter i den röd-vita tröjan även nästa säsong. Dessutom kommer Målilla att skriva kontrakt med egna produkten Mathias Håkansson. Även mittfältaren Viktor Ahlberg och liberon Magnus Jonsson är så gott som klara för spel till nästa säsong.
- De har ännu inte skrivit på några kontrakt, men vi är överens, säger Mikael Lejonhud.
Målilla Bandy går på is den 20 september i Virserums Ishall. Den 13 november spelar Målilla seriepremiär hemma mot Tranås.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!