Målilla-ras

Målilla Bandy åkte igår på sin första förlust för säsongen. I en spelmässigt jämn match föll laget i seriefinalen hemma mot Åby/Tjureda med hela 8-3 (2-2).

Åby/Tjureda jublar över ett hörnmål i seriefinalen där de besegrade Målilla på bortais med hela 8-3.

Bandy2008-12-12 23:00

Matchen var alltså betydligt jämnare än vad siffrorna visar. Målilla var till och med i ledningen med 2-0 sedan Tomas Nyman briljerat i anfallsspelet.
Efter drygt tio minuter utmanade han gästernas försvar och frispelade Evgeny Larigin som enkelt gav hemmalaget ledningen.
I anfallet därpå fångade Nyman upp ett utkast från Målillas målvakt Christian Johansson. Efter att ha tråcklat sig genom gästernas försvar rundade han målvakten retfullt enkelt och rullade in 2-0.
Så långt såg det ut att bli en lika enkel resa fram till segern som i de två tidigare hemmamatcherna den här säsongen för Målilla.
Kanske började en del spelare i det röd-vita laget tänka i samma banor och det räckte för att Målilla skulle tappa fokus och släppa in Åby/Tjureda i matchen igen.

Kvitterat
I den 14:e minuten fick bortalaget sin första hörna och då small det blixtsnabbt.
2-1 följdes fem minuter senare upp av kvitteringen till 2-2. Det var ett billigt mål på så vis att det kom på en retur där hemmalaget hade målvakt samt två försvarare framför mål mot en ensam bortaspelare. Trots det hamnade bollen i mål till slut.
De fyra målen inom loppet av åtta minuter följdes sedan av en lite grinigare och tuffare period i spelet. Domaren plockade ut en spelare i vardera laget och känslorna svalnade så småningom.
I slutskedet av första halvlek hade båda lagen var sin fin möjlighet att ta ledningen, men 2-2 stod sig fram till halvtid.
I andra halvlek fick gästerna en bra start då de tog ledningen med 3-2 efter ett par minuter.