Målilla sänkte serieledarna

De 130 åskådarna på Venhagsvallen fick i kväll se hemmalaget Målilla mala ner serieledaren, tillika fullpoängaren i den södra bandyettan, Jönköping Bandy IF. Under slutkvarten vände Målilla 3-4 till 6-5 och närmar sig nu toppen av tabellen. - Ett styrkebesked i en tajt match, tycker Målillas tränare Johnny Quiros.

Tobias Pettersson gjorde tre mål när Målilla Bandy sänkte serieledaren i söderettan, Jönköping.

Tobias Pettersson gjorde tre mål när Målilla Bandy sänkte serieledaren i söderettan, Jönköping.

Foto: Arkivbild

Bandy2017-12-15 21:28

Det svängde rejält i Målilla i går kväll. Och mest svängde det om hemmalaget Målilla Bandy.
Efter en dryg halvtimmes spel mot serieledaren Jönköping hade Tobias Petterson (två mål) och Martin Johansson (ett) sett till att hemmalaget hade ledningen med 3-1.
- De började lite bättre. Vi föll ner för mycket, men tog sedan tag i matchen. Det var ett väldigt ställningskrig i 90 minuter och det gick upp och ner, säger Johnny Quiros.
Och det kan man ju säga. För dryga halvtimmen senare hade gästerna vänt på steken och tagit ledningen med 4-3.

Men det var inte slut där. För Målilla vägrade vika ner sig och vände återigen på matchen – och det på ett riktigt mäktigt sätt.
* 4-4 (75:23) Daniel Skog.
* 5-4 (78:45) Fredrik Johansson (Eric Quiros)
* 6-4 (90:02) Tobias Pettersson (Eric Quiros)
Jönköping lyckades visserligen reducera i den 92:a matchminuten, men närmare än så kom man inte.
- När vi leder med 5-4 och matchen närmar sig slutet kliver de lite högre och då öppnar det upp sig för oss, säger Quiros.

Målilla-tränaren hyllar laginsatsen och framför allt spelarnas förmåga att hålla fokus på rätt saker.
- Vi sa innan matchen att vi skulle koncentrera oss på de saker som vi kunde påverka. Och det gör vi jättebra. Jönköping lägger lite för mycket engagemang på domarna och kanske är det just det som avgör?
Tack vare de tre poängen närmar sig Målilla Bandy toppen av den södra division 1-serien. En seger för Jönköping hade gjort att de då skapat sig en rejäl lucka. Nu är Målilla istället bara tre poäng bakom och dessutom med en match mindre spelad.
- Serien verkar vara så jämn i år att vi räknar med ett rejält getingbo där uppe. Det är ett antal lag som kommer slå varandra, men visst var det en väldigt viktig seger, säger Johnny Quiros.
Bäst i Målilla var Hampus Göransson och tremålsskytten Tobias Pettersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!