Målilla skakade serieledarna

Efter förra omgångens imponerande insats hemma mot BK Derby så visste Målilla att man hade chansen mot serieledarna Åtvidaberg.

Årets första rejäla snöfall ställde till det bland annat för bandyspelarna. I mötet mellan Åtvidaberg och Målilla blev planen svårspelad.

Årets första rejäla snöfall ställde till det bland annat för bandyspelarna. I mötet mellan Åtvidaberg och Målilla blev planen svårspelad.

Foto:

Bandy2011-12-19 07:28


Men hemmalaget vann till slut matchen med 4-3 efter en jämn tillställning i dåliga förhållanden.
- Vi för en bara match, det kunde lika slutat hur som helst, vädret ingav ju inte till något speciellt bra spel säger Målillatränaren Peter Dalsmyr.
Snön tilltog omgående och planen blev inte speciellt bra, så något passningsspel var det inte tal om, så lyrorna avlöste i princip varandra.
- De gynnades nog mer av det dåliga vädret, de hade en som stog längst bak (Linus Johansson) och bara skickade iväg bollen i princip hela vägen till vårat mål. bland de värre tillslag jag sett på en bandyplan säger Peter Dalsmyr.

Målilla tog över
Åtvidaberg inledde matchen bäst och tog ledningen genom Oscar Karlsson efter en hörna.
Men sedan tog Målilla över spelet mer och mer, man täppte till bakåt och försökte komma till anfall ganska så omgående, men med en ensam Björn Rothén framåt så var det svårt att få fast bollen i anfall.
- Fösta tio så är vi inte med, de får fram sju hörnor i början på matchen varav en blir det mål på. Men sedan tycker jag att vi ar över och pressar ner Åtvidaberg säger Dalsmyr.
Målilla fick också rättvist in kvitteringen efter en hörna från Alexei Usyantsev klippte Victor Svensson till bollen som smet in mellan Åtvidabergsspelarna.
Peter Dalsmyr skickade sedan upp Niklas Nieminen i anfallet för att få fast bollen lite mer, vilket man lyckades med.
- Det fick bra effekt, de hade stora killar längst bak med bra fysik, så med Niklas i anfallet så fick vi fast bollen där uppe säger Peter Dalsmyr.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!