Målilla sparkar Stark

I går sparkades Henrik Stark som tränare från Målilla Bandy med omedelbar verkan. - Vi var tvungna att göra en förändring, säger ordföranden Michael Leijonhud. Fredrik Widéen, Tomas Nyman och Kent Henriksson kommer nu leda laget.

Bandy2008-01-22 07:17

Efter en stark inledning på serien har Målilla tappat stinget helt - och förlorat och förlorat. Laget ligger sist i södra allsvenskan.
Söndagens 2-3-förlust mot Gais blev droppen. I går fick Henrik Stark beskedet att han inte längre var önskvärd som tränare.
- Ytterst är det poängen som räknas och det är inte godkänt med tre poäng. Vi i styrelsen måste göra något och då blev det så här, säger Michael Leijonhud.
Målillaordföranden tycker inte att laget fungerat som det borde:
- Vi har sett under en period att vi inte räcker till i matcherna. Tränaren har inte fått ut allt från spelarna.
Förra året gjorde han bra ifrån sig. Är det skillnad på hans tränarskap den här säsongen?
- Som tränare är Henrik egentligen ett ganska oprövat kort. Han har en karriär bakom sig som defensiv spelare i eliten. Samtidigt är det så att han har mycket kring sitt civila arbete. Det har kanske medverkat till att det inte fungerat fullt ut - och det är inte så mycket att säga om. Han är ofta ute och reser i Europa.
Borde ert beslut kommit tidigare?
- Det är alltid lätt att sitta med facit i hand, men nu skedde det här nu.
Michael Leijonhud poängterar att det inte är några hard feelings mellan Målilla och Stark:
- Han verkade ha full förståelse för vårt agerande. Det är naturligtvis inte roligt att få ett sånt här besked, men han tog det som en man.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!