Målilla spelar borta mot Derby

Målilla Bandy spelar borta mot Derby i kväll, efter ett speluppehåll på närmare två veckor.

Jesper Lüning.

Jesper Lüning.

Foto: Roelof Stroetinga

Bandy2018-12-05 07:30

Derby har liksom Målilla inlett serien med noll poäng. Målillatränaren Jesper Lüning ser fram emot matchen. Kvällens match skulle egentigen spelats i den första omgången av serien, men blev uppskjuten.

– Det ska bli kul att spela match igen, det var nästa två veckor sedan vi spelade. Får vi med oss delarna i spelet som vi hade mot Jönköping, kan vi säkert få med oss både en och två poäng. Det gäller för oss att hitta lite bättre utdelning framåt och vara effektivare på bland annat hörnorna, säger Målillas tränare Jesper Lüning.

– Derby har, liksom Målilla, haft ganska stor omsättning på spelare till den här säsongen, men det har alltid varit ett skridskostarkt lag, fortsätter Lüning.

Målilla gör också sin första match sedan det tråkiga efterspelet i matchen mot Jönköping, där en Målillaspelare fällde en rasistisk kommentar till en Jönköpingsspelare efter matchen.

– Det har inte varit turbulent i truppen på något sätt. Det har nog istället samlat ihop både föreningen och gruppen, där vi pratat om värdegrunder och att man måste tänka sig för vad man säger. Sådant här går inte obemärkt förbi, utan vi ser det som ett lärande, säger Jesper Lüning.

Spelaren som fällde kommentaren är sedan tidigare avstängd i två veckor och spelar således inte kvällens match mot Derby i Linköping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!