Målilla tog skön tvåpoängare i Figeholm

Målilla Bandy tog en övertygande seger i bortamatchen mot Bore under lördagen. Tobias Pettersson var stekhet och gjorde fyra mål i matchen som slutade 9-5 till de rödvita.

Bandy2017-12-09 16:09

Gästande Målilla fick en riktig kanonstart i denna match då Tobias Pettersson spräckte målnollan efter elva minuters spel. Knappt fyra minuter senare skulle Pettersson återigen presentera sig i målprotokollet och trycka in 2-0. Daniel Skoog tryckte därefter in 3-0 på hörna för Målilla. I den 33:e minuten fullbordade Tobias Petterson sitt hattrick genom att stänka in 4-0 och de rödvita såg ut att gå mot en komfortabel ledning i paus. Bore skulle dock höja sig och vid halvlek var ställningen 3-5 där Lucas Eberhardzon gjorde bortalagets femte.

Tobias Pettersson nätade för fjärde gången i denna match ganska omgående i den andra halvleken och snart därpå reducerade Bore till 4-6. Målilla skulle dock härifrån göra det matchvinnande rycket. I den 65:e kom 7-4 genom ett självmål och fem minuter senare stod det 8-4 inprickat efter en hörna inprickad av Ben Toomrawat. Erik Karlsson gjorde ytterligare ett Målilla-mål innan Bore fick ett tröstmål tio minuter från slutet. De rödvita vann till slut matchen med 9-5 och kunde konstatera en skön tvåpoängare.

– Riktigt skönt att vi kunde vända tillbaka från bottennappet i tisdags. Detta var ett kvitto på att vi kunde rätta till det, men det finns fortfarande saker att jobba med, menar Målilla-tränaren Johnny Quiros.

Målvakten Nils Corneliusson, som stod mellan stolparna istället för Philip Svensk, gjorde en stabil insats. Även Daniel Skoog samt Eric Sundberg hyllas efter slutsignal.