Målilla tog två poäng

Målilla behövde två poäng, och tog dem välförtjänt. Gästande Åtvidaberg rådde inte på röd-vitt som spelade riktigt bra i 70 minuter. Det räckte, och Målilla vann matchen rättvist med 8-4 (3-2). - Jag tycker att vi gör en skaplig match. Speciellt defensiven fungerar bra, säger Målillas assisterande tränare Ove Nilsson.

Bandy2009-01-16 23:01

Målilla behövde seger och två poäng för att haka på Åby i toppen av tabellen, och det började minst sagt bra.
Redan i den sjätte minuten smällde Vladimir Glushak in 1-0 på hörna och sedan ramlade det in två bollar till av bara farten.
? 2-0 (12) Thomas Nyman styr läckert upp Henrik Johanssons passning i nättaket.
? 3-0 (14) Målilla bryter ett uppspel och kan avancera på högerkanten där Thomas Nyman hittar in till Vladimir Glushak som gör sitt andra mål.
En betryggande ledning kunde det tyckas, men det går fort i bandy och istället för att fortsätta köra sjönk röd-vitt ihop något och tillät gästerna ta över matchen mer och mer.
- Det gick kanske lite för lätt i början. Vi ledde med tre bollar, men jag kände inte att vi direkt var inne i matchen ändå, säger Ove Nilsson.
Åtvidaberg fortsatte att pressa och en reducering låg i luften så det kändes varken förvånande eller orättvist när Pierre Andersson tryckte in 3-1 i den 35:e och Linus Johansson 3-2 några minuter senare.