MĂ„lilla toppar tabellen efter seger

MÄlilla Àr ny serieledare i division 1 östra herr i bandy efter bortaseger med 6-5 (4-3) mot Mosserud.

Mosseruds GOIF förlorade mot MÄlilla Bandy

Bandy2024-01-14 13:58

MÄlilla leder serien tvÄ poÀng före VÀstanfors. Mosserud ligger pÄ tionde plats i tabellen.

- Det kÀndes att vi var det klart bÀttre laget, sedan kan det bli lite orolig nÀr de bara Àr ett mÄl efter...Tycker ÀndÄ att vi borde krossat de med större siffror. Nu ser det bra ut för att fixa nytt kontrakt i division 1 som nykomling mÄste vi var nöjda hittills, nu gÀller det att ladda för nÀsta match mot seriefavoriterna Köping, kommenterade MÄlillas trÀnare Ove Nilsson.

Det hÀr innebÀr att MÄlilla nu har fyra segrar i följd i division 1 östra herr.

GÀsterna MÄlilla startade matchen bÀst och tog ledningen. Martin Lindqvist gjorde mÄlet framspelad av Oskar Nilsson, redan i Ättonde minuten.

MÄlilla ökade ledningen till 0-2 tidigt i matchen, genom Ludvig Ivarsson pÄ pass av Linus Karlsson, i tionde minuten.

I 27:e minuten gjorde Gustav Andersson mÄl, och reducerade Ät Mosserud.

MÄlilla ökade ledningen till 1-3 efter en halvtimmes spel, genom Oskar Nilsson framspelad av Ludvig Ivarsson.

Mosserud reducerade till 2-3 bara en minut senare Äterigen genom Gustav Andersson pÄ pass av Ted Viklund.

MÄlilla gjorde ocksÄ 2-4 alldeles före halvtidspausen, Ànnu en gÄng genom Martin Lindqvist framspelad av Oskar Nilsson.

Mosserud reducerade till 3-4 i slutminuterna av första halvlek, pÄ nytt genom Gustav Andersson.

MÄlilla startade andra halvleken vassast. Laget gick frÄn 3-4 till 3-5. Men Mosserud svarade och gjorde 4-5.

DÀrefter var det dock MÄlilla som avgjorde. Laget gjorde 4-6 med 28 minuter kvar att spela genom Martin Lindqvist. Mosserud hann fÄ in en reducering till, och slutresultatet blev 5-6.

Mosseruds Gustav Andersson gjorde fem mÄl. Oskar Nilsson gjorde ett mÄl och spelade fram till tvÄ mÄl och Martin Lindqvist gjorde tre mÄl för för MÄlilla.

Mosserud har tvÄ vinster och tre förluster och 27-34 i mÄlskillnad pÄ de senaste fem matcherna. Det hÀr var MÄlillas fjÀrde uddamÄlsseger.

Noteras kan att MĂ„lilla sedan den 25 december har avancerat fem placeringar i tabellen.

I nÀsta match möter MÄlilla Köping hemma pÄ lördag 20 januari 14.00.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!