Målilla ute efter revansch

Att förlora ett derby är alltid jobbigt. Extra jobbigt blir när motståndarna avgör i slutet. Målilla vet hur det känns. Ikväll vill de ge sig själva möjlighet att ta en gruvlig revansch på Skirö.

Johnny Quiros, tränare i Målilla Bandy

Johnny Quiros, tränare i Målilla Bandy

Foto: Ossian Mathiasson

Bandy2017-01-13 15:15

Rödvitt har den förra Skirömatchen för någon vecka sedan i färskt minne. Det var då ledningen strax före slutsignalen hastigt och mindre lustigt förbyttes till en blytung uddamålsförlust. Mycket beroende på alla utvisningar laget drog på sig i slutminuterna.

- Usch, det var väldigt jobbigt. Därför var det extra skönt att vi lyckades vinna mot Tjust för några dagar sedan. Det var härlig seger, säger Målillas tränaren Johnny Quiros.

Målilla visade upp en imponerade defensiv och vann den matchen med 3-0.

- Vi prioriterade vårt försvarsspel och ville hålla tätt bakåt. Och det gick ju bra. Att inte släppa in ett enda mål är inte särskilt vanligt.

Och nu ska ni ta revansch mot Skirö...

- Det siktar vi på. Skirö är ett riktigt bra lag och vi har vunnit varsin match mot varandra hittills. De var väldigt nära att vinna mot Åby/Tjureda igår (onsdag), men tappade segern med tio sekunder kvar att spela.

Storsatsande Åby/Tjureda leder överlägset och känslan är att de redan har avgjort serien.

Vad tycker du om serieupplägget?

- Det är som det är. Vi visste om förutsättningarna innan säsongen. Det är ju bara seriesegraren som får kvala, men vi tar en match i taget och försöker placera oss så högt upp vi bara kan.

Målilla är på fjärde plats inför hemmaderbyt mot Skirö. Vid seger kan de gå upp på andra plats.

Är du nöjd med säsongen så här långt?

- Ja, på det stora hela. Men vi har ett par sura poängtapp, som mot Skirö och hemmamatchen mot Tjust (2-2).

I Målilla är fortfarande Daniel Skoog och Erik Sundberg skadade. Alexander Nelson är avstängd för förseelsen i förra mötet mot just Skirö.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!