Målilla vände och vann i sanslös match

Målilla var länge illa ute i hemmamatchen mot Åtvidaberg och låg under med 4-1. De rödvita skulle dock komma ikapp och i matchens absoluta slutskede tryckte Daniel Skoog in matchavgörande 7-6 och glädjen var total.

Bandy2017-12-17 17:12

Målilla, som kom med seger mot serieledaren i ryggen, fick en sur start på matchen på Venhagsvallen. Redan efter två minuters spel tog gästande Åtvidaberg ledningen med 1-0. Därefter skapades chanser och skott på mål från båda lagen, men det var bortalaget som fick utdelning genom 2-0 i den 33:e minuten. Två minuter senare reducerade Målilla genom Tobias Pettersson på hörna. Åtvidaberg återtog sedan ganska omgående sin tvåmålsledning till 3-1. Målilla radade upp hörnor i slutet av den första halvleken, men ställningen i halvtid förblev 3-1.

Den andra halvleken inleddes med att bortalaget utökade sin ledning till 4-1, men sedan var det Målilla som tog över. I den 62:a minuten blåste domaren för straff för Målilla. Fram åkte Tobias Pettersson som säkert tryckte in 4-2. Bara minuten senare kom ytterligare ett reduceringsmål efter att Oskar Nilsson stänkt in 4-3. I 74:e var det också kvitterat då Erik Karlsson hittade nätet. Åtvidaberg återtog sedan sin ledning med tio minuter kvar att spela och kort senare kom även 6-4 för bortalaget. Fredrik Johansson sköt sedan in en Målilla-reducering med fem minuter kvar. I den 91:a minuten fixade Tobias Pettersson 6-6 och fullbordade även sitt hattrick. Målilla nöjde sig dock inte utan det största glädjevrålet skulle komma i det absoluta slutskedet av matchen. I 94:e sköt Daniel Skoog in matchavgörande 7-6 för Målilla och tvåpoängaren, som minst sagt suttit hårt inne, var säkrad.