Målilla vände och vann mot topplaget

Målilla tog en skön seger borta mot topplaget Skirö med 6-3 igår i en långdragen match som fick brytas på grund av en skada.

Fredrik Johansson var en av Målillas bästa vid segern mot Skirö.

Fredrik Johansson var en av Målillas bästa vid segern mot Skirö.

Foto:

Bandy2016-12-22 08:30

Det var i mitten av andra halvlek som Målillas Daniel Skoog fick en smäll i huvudet och blev liggandes på isen.

– Det var ingen ful grej från deras sida. Daniel försökte gå in och sätta press på en av deras spelare, men kom snett på det och fick en smäll mot huvudet. Han blev liggandes på isen och ambulans tillkallades för säkerhetsskull. Han klagade på att han hade ont i huvudet så vi befarar att han kan ha fått en hjärnskakning, berättar tränaren Johnny Quiros.

Ställningen var 2-2 så långt sedan Skirö haft ledningen med 2-1 i halvtid. Målilla fick börja jobba i uppförsbacke sedan igen då Skirö snabbt gjorde 3-2.

– Vi var inte riktigt med på noterna när matchen startades om. Det är svårt efter att ha varit ifrån 20-25 minuter att komma igång igen, sa Johnny Quiros.

Målilla skulle dock få fart på skridskorna igen. Och det med besked. 3-2-underläget hann förvändlas till seger med 6-3 innan matchen var över.

– Vi har pratat mycket om att inte få panik och stressa upp oss när vi hamnar i underläge och ikväll hanterade killarna det på ett verkligt bra vis. Jag tycker att vi hade fått dem dit vi ville redan innan uppehållet för skadan så det kändes rättvist att vi vann, sa Johnny Quiros som ville framhålla hela laget för en helgjuten kämpainsats, men gav ett extra plus för Fredrik Johansson som bidrog med mycket via sina åkningar.

Segern betyder att Målilla bara är två poäng bakom Skirö i tabellen med en match mindre spelad.  Härnäst väntar annandagsderbyt hemma mot Tjust.

– Nu ska vi njuta av den här segern och sedan ägna oss åt julfirandet. Sedan samlas vi för träning på juldagen och laddar för derbyt. Det ska bli riktigt kul, säger Johnny Quiros.

Matchfakta

Skirö-Målilla  3-6 (2-1)

Målen: 1-0 (2) Henrik Blom, 1-1 (27) Fredrik Johansson, 2-1 (42) Linus Karlberg, 2-2 Martin Johansson (Erik Quiros), 3-2 /70) Henrik Blom, 3-3 (74) Alexander Nelson, 3-4 (81) Erik Karlsson (Fredrik Johansson), 3-5 (88) Jacob Jonsson (Samuel Pettersson), 3-6 (92) Martin Johansson.

Skott: 3-4

Hörnor: 8-6

Utvisningar: 3x10 min - 0.

Publik: 172

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!