Målilla vann gastkramande derby

Taktiskt spel, tuffa närkamper - och avgörande på övertid. Bandyderbyt mellan Målilla och Tjust (6-4) hade alla ingredienser som en sån här typ av match ska ha. Lika heta känslor som det stundtals var på planen, lika heta känslor var det på läktaren.

Det var tätt och tufft i derbyt mellan Målilla och Tjust. Men hemmalaget Målilla drog det längsta strået och vann rättvist med 6-4.

Det var tätt och tufft i derbyt mellan Målilla och Tjust. Men hemmalaget Målilla drog det längsta strået och vann rättvist med 6-4.

Foto:

Bandy2010-12-06 07:33


Att komma som domare till Venhagsvallen är nog inte det allra enklaste här i bandyvärlden. Nils Axelsson fick utstå mycket kritik och verbala påhopp från delar av den ganska högljudda hemmapubliken. Speciellt i slutet av matchen.
"Men Nisse, vad håller du på med, kom igen nu Nisse, för h-vete Nisse", var några av de snällaste omdömena.
Som sagt, passionen är det inget fel på i Målilla, hur de sedan tar sig uttryck kan ibland kanske diskuteras.
Att det var bandyderby mot rivalen Tjust Bandy gjorde förstås att det var extra laddat i just den här matchen. Att det också var två topplag som möttes gjorde mötet extra intressant.
- Det var mycket kamp, där båda lagen spelade fysiskt, tyckte Målillas tränare Jesper Lüning.

"Bra hemjobb"
Det blev en match helt i publikens smak, där det bjöds på böljande spel och där derbyt skiftade karaktär många gånger. Det var i princip omöjligt att förutse hur matchen skulle sluta.
Tjust hade greppet första halvtimmen och borde sett till både spel och chanser varit i ledningen med något mål i halvtid. Johan Strömbergs mannar var dock påtagligt ineffektiva, samtidigt som Målillas målvakt Christian Johansson var duktig och också hade god hjälp av försvaret.
- Det bästa med första halvlek var hemjobbet och att vi var många spelare kring deras bollförare, säger Jesper Lüning.
Nu stod det 1-1 efter en kvittering på stopptid av Erik Karlsson i Tjust, som var i misstänkt offsideposition när han från nära håll kvitterade.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!