Målilla vann igen - 7-6 borta mot GAIS

Målilla Bandy är på god väg mot nytt kontrakt i södra bandyettan. Efter att ha bärgat två poäng borta mot Tabellejumbon GAIS via seger 7-7 (4-2) vågar i alla fall tränaren Henrik Stark tala i de termerna. - Visst är det många matcher kvar att spela, men den här segern var ett stort steg i rätt riktning mot ett nytt kontrakt, sa han.

Bandy2007-01-08 07:51

Målilla har som nykomlingar i division ett det primära målet att hänga kvar i serien. Eftersom det bara är det sist placerade laget i serien som åker ur ligger nu Målilla på ganska säker mark i tabellen. Åtta poäng räcker till en sjätteplats av tio lag och är framförallt fem mer än vad jumbon GAIS har.
I matchen borta mot GAIS i lördags såg det dock kritiskt ut för Målilla stundtals. Både i början och i slutet.
Matchen svängde rejält flera gånger. Från start var det hemmalaget som var piggast. De kontrade in 1-0 redan efter tre minuter och passade sedan på att göra 2-0 på hörna i sjätte minute då Målilla hade två spelare utvisade.
- Både jag och spelarna kände oss trots det ganska lugna. Det fanns mycket tid att gå på och spelmässigt blev det bättre ju längre första halvleken led, sa tränaren Henrik Stark.