Målilla vann och vände trenden

Målilla tryckte gasen i botten från start och ledde med 5-0 efter 21 (!) minuter mot Jönköping. Sedan slog Målilla av på takten, men vann ändå klart (9-5).

Bandy2010-01-07 07:36

Efter tvåa raka förluster (Tjust och Skirö) var det ett revanschsuget Målillalag som skrinnade ut på Venhagsvallen för att ta emot ett ungt Jönköpingslag.
De rödvita tog tag i taktpinnen direkt och var hypereffektivt framför mål första 20 minuterna. Eller vad sägs om 1-0, 2-0, 3-0, 4-0 och 5-0.
Den huttrande hemmapubliken trodde nog lite till mans i den stränga kylan att det här skulle bli ett målkalas av stora format. Men nä... så blev det inte.

"Måste bli tuffare"
I takt med att snön föll, desto svårare fick Målilla. Eller nja, det var inte hela sanningen.
- Vi tappade när Jönköping fick sitt första mål. Vi kröp ner i banan istället för att ta klivet upp och det märktes att självförtroendet inte var helt på topp efter förlustmatcherna, säger tränaren Claes Jungewall.
Han tyckte inte heller att Målillaspelarna gick in helhjärtat i situationerna:
- Vi måste vara mycket tuffare i närkamperna mot ett sånt här ungt gäng. Vi går bara in med 70 procent i duellerna. Det håller inte.
När halvleken var slut stod det 6-3 på resultattavlan - och mot alla odds hade Jönköping skapat en viss nerv inför andra halvleken.
När så Lukas Wahlgren satte sitt tredje och Jönköpings fjärde mål ett par minuter efter halvtidsvilan var plötsligt utgången oviss.
Målilla såg en aning skärrat ut, men när Alexei Usjantsev krutade in en straff i den 56:e minuten var ordningen återställd.
Målilla tog över spelmässigt igen och när Nils Arin svarade för årets mål på Venhagsvallen kändes det som om matchen var avgjord.