Målilla vann premiären: "Stark seger"

Målilla Bandy har inte gjort en enda träning på stor is. Bara några träningsmatcher. Men det unga laget lyckades vinna division 2-premiären efter en stark defensiv insats mot Åby Tjuredas B-lag.

Målilla firar sitt 3-0-mål mot Åby Tjureda B i premiären av division 2.

Bandy2019-11-08 22:12

Måhända att det inte bjöds på något målkalas i Åby Tjuredas nya bandyhall under fredagskvällen. Men matchen var välspelad. Två unga lag ställdes mot varandra. Åbys B-lag och Målillas nysatsning med mycket ungdomar.

De vitröda gästerna inledde matchen på bästa möjliga sätt. Arvid Johansson gjorde ett snyggt 1-0-mål efter fem minuter. Matchbilden som följde var jämn och tät. Båda lagen skapade en del lägen, men lyckades inte ta vara på dem.

Med knappt en halvtimme spelad fick Målilla en straff, men Eric Sundberg, som för övrigt spelade fram till 1-0-målet, fick inte in bollen.

Första halvlek slutade 1-0, men efter bara någon minut i andra utökade rutinerade Anatoly Suzdalev, en av isens bästa spelare. Sedan ökade han på till 3-0 med ett hårt skott från femton meter.

Åby Tjureda B fick in en reducering på ett frislag, men Målilla höll ut med hjälp av god defensiv och starkt målvaktsspel av Alfred Karlsson.

– Jag tycker vi gör en bra defensiv insats och Alfred är jättebra i målet, säger Målillas tränare Ove Nilsson efter premiärsegern.

Han tyckte att laget gjorde en bra match:

– Skönt att få börja med seger. Vi har ett nytt lag med många unga och har ju inte tränat något på stor is. Men det gick ju bra ändå. Vi trodde att det här skulle bli en tuff match, det blev det ju också, men vi håller matchplanen och gör en rätt så bra prestation.

Målillas Anatoly Suzdalev precis innan ögonblicket då han skjuter in 3-0.