Målilla vann säkert mot bottenlag

Det blåste kallt i luften och endast 102 personer hade tagit sig till Venhagsvallen för att se hemmamötet mot Waggeryd. Den hittills sämsta publiksiffran för säsongen. Trots en knackig första halvlek kunde Målilla vinna med 5-1 (1-1) och är fortfarande med i toppstriden av tabellen.

Bandy2011-01-31 07:37

Förra säsongen gjorde Thomas Nyman 40 mål och var Målillas bästa målskytt.
Den här säsongen är han hittills bästa målskytt och hade inför lördagens match mellan Målilla Bandy och Waggeryds IK gjort mål i de fyra senaste matcherna. Och även i lördagens match blev Nyman målskytt när han gjorde 1-0 på straff.
- Skönt att det blev ett mål men för övrigt åkte jag mest runt och fick inte så mycket utfärdat idag, säger Nyman.

Seg inledning
Och precis som Nyman beskrev sin egen insats kan man sammanfatta den första halvleken.
Efter de första tio minuterna hade det inte varit en enda målchans och att Målilla helt plötsligt fick en straff i elfte minuten kom från ingenstans. Straffen tog Nyman hand om och satte dit 1-0 med ett distinkt avslut.

Oavgjort i paus
Inte ens målet kunde få upp tempot i matchen och efter 30 spelade minuter var straffen och ett par hörnor de enda målchanserna.
Efter trettiofem spelade minuter drog Målilla på sig en tiominutersutvisning som Waggeryd utnyttjade på bästa sätt. Efter tre spelade utvisningsminuter var resultatet 1-1 då David Lagerstrand i bortalaget blivit ren med öppet mål vid bortre stolpen.