Målilla värvar rysk toppspelare

32-årige Alexander Usyantsev med över tio säsonger i den högsta ryska bandyligan är klar för Målilla Bandy. En riktig klassvärvning av den hårdsatsande division ett-klubben. - En spelare av bra svensk elitserieklass, vi är riktigt nöjda, säger Johnny Ohlsson i Målilla Bandy.

Bandy2009-08-27 06:32

Som vanligt när det gäller värvningar från öst, har Målilla Bandys eldsjäl och Rysslandskännare Johnny Ohlsson ett finger med i spelet.
Men Målillaledningen var osäkra in i det sista, om värvningen av Alexey Usyantsev skulle gå i land.
- Vår gamle tränare Oleg Polev bara skrattade, och sa att "honom får ni aldrig, det är bara att glömma". Men idag (läs igår) har jag fått många gratulationer från ryska kontakter, säger Johnny Ohlsson.
- Med tanke på det trodde vi aldrig att han skulle komma till oss, men för en vecka sen hettade det till och här är vi nu. Det känns riktigt bra, säger Målilla Bandys sportchef Linus Johansson.
Varför valde han Målilla?
- Vet inte. Vi trodde hela tiden att det skulle bli något form av bakslag. Men har man 15 bollar i luften samtidigt, så ramlar poletten ner till slut. Det enda kravet han hade var att hans fru och deras son skulle få följa med till Sverige.
Målilla har haft många duktiga ryssar i laget genom åren. Namn som Sergej Topychanov, Andrej Begunow och Sergej In-Fa-Lin var alla klasspelare i den röd-vita dressen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!