Målillakillen fick jubla – tog SM-guld

Målillakillen Ludvig Ivarsson var i helgen med och tog SM-guld i bandy med Nässjös P16-lag. "Det har varit en rolig säsong", säger han.

Ludvig Ivarsson tog SM-guld med Nässjös P16-lag.

Ludvig Ivarsson tog SM-guld med Nässjös P16-lag.

Foto: Privat

Bandy2020-03-09 13:07

Ludvig Ivarsson från Målilla fick vara med om en rolig upplevelse i helgen, minst sagt. Han och hans Nässjö P16 tog SM-guld i bandy. Nässjö ställdes mot Sirius och Bollnäs i finalen, som spelades i Örebro, och tog först en 4–2-seger och sedan en 7–2-seger. För Ivarssons del blev det ett mål och två assist under matcherna. 
– Det var väldigt roligt att möta jämnåriga, säger Ludvig Ivarsson, som spelar halv.

Matcherna spelades två gånger 30 minuter och Ivarsson har på senaste tiden fått hoppa in och spela med P16-laget en del.
– Jag har inte varit med i så jättemånga matcher med dem tidigare utan det blev mer nu när det blev tävling här de sista matcherna. Det är kul att spela med dem, säger han och fortsätter:
– Det har varit en rolig säsong där jag även spelat i Nässjös P17-lag.

Men inte nog med det. Han har också kombinerat spel i Nässjös ungdomslag med spel i division två med Målilla Bandy under säsongen. 
– Ja, det har varit ganska mycket den här säsongen. Bland annat har jag varit iväg med regionlaget och spelat en turnering i Västerås. Till hösten ska jag börja på bandygymasiet i Nässjö och då är förhoppningen att kunna få ett samarbetskontrakt så jag kan kombinera spel i Målilla med Nässjö, förklarar han. 
 

Trots att bandysäsongen är avslutad nu så slutar inte Ivarsson att idrotta. Nu laddar han för den kommande fotbollssäsongen.
– Nu är bandyn slut så nu ska jag spela fotboll i Målilla, avslutar han. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!