Målillas jobbiga magplask - föll mot jumbon

Inför gårdagens match stoltserade Månsarp, tvärsist i bandyettan, med den icke så smickrande raden tolv förluster på tolv matcher och 36-108 i målskillnad. Men efter att ha haft Målilla Bandy på besök, som kämpar om andraplatsen i serien, har Månsarp nu inkasserat sitt första streck i vinstkolumnen. – Inte så kul när det bara är ett lag som vill spela, suckar Målillas tränare Johnny Quiros.

Victor Svenssons Målilla fick stryk av Månsarp borta med 5-3.

Victor Svenssons Målilla fick stryk av Månsarp borta med 5-3.

Foto: Ossian Mathiasson

Bandy2017-01-20 21:33

Målillas första halvlek beskrevs efter matchen som ”bedrövlig” av en luttrad och hårdhudad supporter på plats.
För trots 1-0-ledning i den 13:e minuten (Alexander Nelson) och 8-0 i hörnor till gästerna var det hemmalaget Månsarp som ledde med 4-1 efter 45 minuter.

Riktigt så illa som ”bedrövlig” ville väl inte Målillas tränare Johnny Quiros beskriva den.
– Vi driver på hela tiden, har en i stolpen och en i ribban, medan bollen studsar med dem vid varje tillfälle. De står med tio man och väntar vid eget straffområde och vi klarar inte av att lösa det, säger han.
Målilla kvitterade tidigt i den andra halvleken på hörna genom Victor Svensson, och då trodde nog de flesta att det var inledningen på upphämtningen. Men icke.

Mardrömmen fortsatt då Månsarp gjorde 5-2 bara ett par minuter senare (men en man mindre på banan) och närmare än Tobias Petterssons reducering till 5-3 med knappa kvarten kvar kom inte Målilla.
– Jag vet inte vad man ska säga. Delvis beror väl det här på att vi är lite kort om folk – vi har fem ordinarie spelare borta av lite olika skäl, berättar Johnny Quiros.
– Men framför allt beror det på oss själva. Vi är alldeles för ineffektiva, tycker Målilla-tränaren.
21-5 i hörnor och ett kompakt spelövertag vittnar ju onekligen om detta.

Och visst. Målilla skapade mycket chanser, men det var framför allt Målillas oförmåga att luckra upp Månsarps försvar, som fällde avgörandet i går kväll.
– Vi möter en köttmur. Självklart vare sig kul att spela eller se på en sådan här match, men vi måsta kunna luckra upp deras försvar. Samtidigt – de gör det bra, följer sin matchplan och är det lag som lämnar matchen med två poäng, så vad ska vi säga, suckar Johnny Quiros.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!