Målillas målkungar är redo

Seriefiguren Lucky Luke sköt snabbare än sin egen skugga. Målilla Bandy har sina egna skarpskyttar. Filip Fransson och Daniel Gustavsson skjuter inte bara snabbt, utan även stenhårt. Förra säsongen gjorde målkungarna 80 (!) poäng tillsammans.

Filip Fransson och Daniel Gustavsson är Målillas skarpskyttar som ska skjuta laget till toppen i vinter. Foto: Roelof Stroetinga

Filip Fransson och Daniel Gustavsson är Målillas skarpskyttar som ska skjuta laget till toppen i vinter. Foto: Roelof Stroetinga

Foto:

Bandy2013-11-15 07:27


Pang. Bom. Svisch. När Gustavsson/Fransson avlossar sina blytunga skott hamnar de ofta i mål. Motståndarmålvakterna hinner ibland inte ens reagera.
Daniel "Glasan" Gustavsson hyllar sin anfallspolare:
- Han har ett ruggigt skott. Jag vill säga att "Fille" (Filip Fransson) skjuter hårdast i Sverige. Philip Svensk (tidigare Målillamålvakt) säger att ingen kan mäta sig med honom i Vetlanda.
Ditt eget skott då?
- Det är hårt, men inte lika hårt. Jag kanske placerar mina skott mer.

"Bättre tränad"
Under sin debutsäsong svarade Daniel Gustavsson för 47 (36 mål) poäng, Filip Fransson för 33 (27 mål). Försäsongen indikerar att något stort är på gång igen. Duon noterades för 60 poäng.
Det är inte bara vintertid som de låter klubban tala. På sommaren är Målillas anfallspar flitiga golfare. Svingen är lika bra där. Daniel Gustavsson var en av landets mest lovande spelare som ung och kom sexa i inofficiella EM, med ett handicap på + 1,8. Fransson är inte långt efter i kvalitet.
Växjöbaserade Filip Fransson var bra förra säsongen, men kan bli ännu vassare i vinter.
- Det känns så. Jag är mycket bättre tränad. Jag orkar mer och och det är roligare med bandy. Sedan i maj har jag väl tränat fem-sex pass i veckan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!