Målillas play-off-dröm lever

Förlust 12-2 i söndags. Vinst 5-2 på onsdagkvällen. Det svänger om Målilla Bandy. - En härlig revansch, säger Målillas Tomas Nyman som såg till att drömmen om ett play-off för röd-vitt fortfarande lever.

Christer Hagström

Bandy2004-01-08 07:41

På onsdagkvällen visade Tomas Nyman återigen vilken betydelse han har för Målillas spel. Nyman är definitivt en av division 1södras bästa anfallare, om inte den bäste, så i alla fall den effektivaste. Med fyra mål, varav ett äkta hattrick, såg Nyman till att Målilla fortfarande har chansen att ta sig till play-off.
- Målen är inte viktiga för mig, huvudsaken var att vi vann, vi var grymt laddade, sa Tomas Nyman strax efter slutsignalen.
Målilla var ute efter upprättelse efter fiaskot i Jönköping i söndags då laget blev fullständigt utspelat av jumbon Järhaga med 12-2. Röd-vitt gick in i matchen heltaggade och gav inte Öjaby några ytor att anfalla på. Och samtidigt fick laget maxutdelning framåt.
Inom loppet av två minuter, den tionde och tolfte minuten, gjorde röd-vitt ett matchavgörande ryck. Båda gångerna kom Tomas Nyman i friläge och båda gångerna avslutade han iskallt, och vid båda målen låg högerhalven Christer Hagström bakom förarbetet.

Ingen glamour
Hagström som kanske gjorde sin bästa hemmamatch för säsongen.
- Han fick en del skit efter insatsen mot Järhaga och vi hade ett snack med honom, det gjorde tydligen susen, säger Målillas lagledare Jonas Karlsson.
Matchen mot Öjaby var inget för finsmakare, det var definitivt inget skönspel som visades upp på Venhagsvallen. Målilla backade hem, krympte ytorna och tog hela tiden det säkra före det osäkra.
- Det kanske var tråkigt spel, men idag var poängen viktigare än spelet. Nu har vi säkrat en bonuspoäng, och den kan vara nog så viktig om vi spelar fortsättningsserien, säger Jonas Karlsson.
Hur kan det skilja så här mycket mellan två matcher?
- Jag vet inte, jag fattar det inte. Men jag tror att det har med inställningen att göra, säger Jonas Karlsson.
Öjaby ägde mest boll, men Målillas försvarsspel var stabilt och avväpnade Växjölagets attacker relativt enkelt. Det blev en del lyror, men i den här matchen försökte Målilla spela upp bollen längs kanten i sina anfall, något som varit ganska ovanligt tidigare.
- Det är lite av det här spelet vi tränat på hela säsongen, att komma med fart längs kanterna och hitta våra anfallare.
Tomas Nyman var näst intill hundraprocentig i anfallet. Han missade endast ett givet läge på hela matchen, då Öjabys Pontus Sundelius räddade Nymans tredje friläge i matchen i andra halvlek.

Laginsats
Målilla gick fram till 4-0 på matchens första 35 minuter, det såg avgjort ut, men Öjaby kom emellan och satte 4-1 innan halvtid. I andra halvlek bevakade Målilla sin ledning och Tomas Nyman säkrade segern definitivt när han gjorde 5-1 på hörna.
Nyman i all ära, men laget som helhet gjorde en stark insats. Ytterhalvorna Niklas Freijd och Christer Hagström tillhörde lagets bästa, de vågade båda gå på offensiven, samtidigt som de täppte till bakåt. Även de ryska mittfältarna Vyacheslav Mamuchkin och Andrej Naumov glänste stundtals med bra skridskoåkning. Defensivt sett gjorde mittfältaren Viktor Ahlberg en stark insats, då han lyckades få stopp på Öjabys mittfältsspelare i ett tidigt skede. Längst bak agerade liberon Magnus Jonsson och målvakten Peder Zackrisson säkert.
Målilla har den sista play-off-platsen inför sista omgången. Laget har allt i egna händer inför mötet med Nässjö på bortais på lördag. Vinner Målilla är play-off-platsen säkrad. En poäng kan räcka, men då krävs det att Öjaby tar poäng av Frillesås. Vid förlust blir det fortsättningsserien.
- Vi ska göra allt för att vinna i Nässjö, vi ska ge dem en rejäl match, lovar Tomas Nyman.