Målillas skyttekungar på väg bort

Risken är uppenbar att Målilla Bandy tappar sina offensiva stjärnspelare Daniel Gustavsson och Filip Fransson. Tillsammans har de gjort 138 poäng på två säsonger i division ett. -Jag har fått lite erbjudanden från andra håll, säger Filip Fransson.

Gjort sitt i Målilla? Skyttekungarna Filip Fransson och Daniel Gustavsson uppvaktas av flera klubbar.

Gjort sitt i Målilla? Skyttekungarna Filip Fransson och Daniel Gustavsson uppvaktas av flera klubbar.

Foto:

Bandy2014-03-05 07:14


Filip Fransson och Daniel Gustavsson har varit liktydigt med målgaranti under de två säsonger som duon representerat rödvitt. De har varit seriens bästa anfallspar både 2012/2013 och 2013/2014. Mycket tyder på att de inte har Venhagsvallen som sin hemmaarena nästa vinter.
- Jag pluggar i Växjö och det är kostsamt för klubben att ha mig pendlande ensam därifrån. Jag förstår om det blir för dyrt ekonomiskt. Att jag ska flytta närmare Målilla när utbildningen tar slut är inte alls säkert, säger storskytten Filip Fransson.
Hur gör du nästa säsong?
- Jag vet faktiskt inte än. Just nu har jag bara vilat från bandyn och inte tänkt så mycket. Samtidigt har jag som mål att spela högre upp.
Har du fått något konkret erbjudande?
- Jag har lite att ta ställning, bland annat från en klubb högre upp i seriesystemet.

112 mål tillsammans
Filip Fransson har trivts bra i Målilla, men kommer förmodligen inte att spela kvar där.
- Jag tycker Målilla måste sätta sin ekonomi i första hand. Kanske räkna med att ta ett mellanår i ettan och fortsätta satsa på att utveckla sina egna juniorer.
Under sina två år i Målilla svarade Fransson för 55 seriemål. Polaren Daniel Gustavsson var faktiskt snäppet bättre med 57 fullträffar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!