Målillatalangen kan kan bli svensk mästare på Tele 2 Arena: ”Vore häftigt"

Målillas bandysäsong tog slut för en tid sedan. Men för talangen Oskar Nilsson är den långt ifrån över. I torsdags blev han målskytt när Vetlandas J20-lag tog sig till JSM-final mot Edsbyn i helgen.

Målilla-spelaren Oskar Nilsson kan vinna JSM-guld med Vetlanda. I helgen väntar final mot Edsbyn. Foto: Ossian Mathiasson

Målilla-spelaren Oskar Nilsson kan vinna JSM-guld med Vetlanda. I helgen väntar final mot Edsbyn. Foto: Ossian Mathiasson

Foto:

Bandy2017-03-20 15:33

Spel i Målillas A-lag. Spel i Vetlandas J20-lag. Den kombinationen har Oskar Nilsson haft hela vintern. 
– Så här mycket bandy har jag aldrig spelat tidigare. Det har varit väldigt mycket. En period tror jag att jag spelade sex matcher på nio dagar. 

Jobbigt?
– Ja, det har faktiskt varit riktigt tufft ibland. 

Men det lägger 20-åringen knappast någon vikt vid nu. På fredag  väntar JSM-final med VBK på Tele 2 Arena i Stockholm. 

Och Oskar Nilsson låg bakom avancemanget i allra högsta grad. När Vetlanda besegrade Villa med 7-5 i torsdags, blev Oskar målskytt när han prickade in en hörna.

– Det vore häftigt att avsluta juniorkarriären med ett SM-guld, säger Oskar, som har bandypåbrå då pappa Ove, ”Påven” kallad, är en känd bandyprofil i Målilla. 

Vad är din styrka?
– Det vet jag inte. Men när jag spelar i Målilla är det kanske tekniken. I Vetlanda har alla bra teknik. 

I guldjagande VBK spelar han tillsammans med bland andra Erik Quiros och Jakob Jonsson, som var inlånade till Målilla den gångna säsongen och som också dubblerat i vinter. 

Var spelar du nästa säsong?
– Det lutar åt Målilla. Jag har inte hört något från någon annan klubb.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!