Målillaungdomar har redan fixat guld

Målillafostrade Oskar Nilsson spelar alltså J20-final i kväll. Tre andra från Målilla har redan varsitt SM-guld säkrat. Albert Ärleskog vann titeln i P18 med Vetlanda, där pappa Fredrik är tränare. Och Ronja Eriksson vann SM-guld med Smålands F16-lag samma helg.

Fredrik och Albert Ärleskog tog SM-guld med Vetlandas P18-lag, och Ronja Eriksson vann guld med Smålands F16-lag. Foto: Privat/Madelene Eriksson

Fredrik och Albert Ärleskog tog SM-guld med Vetlandas P18-lag, och Ronja Eriksson vann guld med Smålands F16-lag. Foto: Privat/Madelene Eriksson

Foto:

Bandy2017-03-24 11:17

Vi kan lugnt konstatera att det går bra för bandyspelare från Målilla. Nyligen vann alltså 17-årige Albert Ärleskog J18-guldet på Behrns Arena efter en rafflade final mot Villa-Lidköping.

– Vi avgjorde med bara sex sekunder kvar att spela då Pontus Nordström satte 4-3. Det var helt otroligt, säger Fredrik Ärleskog, som varit tränare för den här årskullen i Vetlanda i fyra-fem år.

Vad är det som gör att Vetlanda är så framgångsrika på ungdoms- och juniorsidan?

– Det finns en bra grund att stå på. Många tror att vi har en uppsjö av spelare att välja mellan, men riktigt så är det inte. Jag tror att en viktig framgångsfaktor är att tränarna i de olika ungdomslagen ofta spelat på en hög nivå och vet vad det handlar om.

Albert Ärleskog kommer spela vidare i VBK även nästa säsong. Hans främsta styrkor som spelare är speluppfattningen och skridskoåkningen. I vintras gjorde han även en match i Målillas A-lag.

Funderar på att sluta

Även 15-åringen Ronja Eriksson kan titulera sig svensk mästare och det för andra gången. Precis som förra året vann Småland distriktsturneringen. I finalen blev det en ganska enkel seger mot Nord med 8-4. Ronja spelade back.

– Det var roligt att vinna igen. Jag tycker att vi var klart bättre än dom vi mötte.

Hur gick det för dig då?

– Bra. Jag har mina styrkor i defensiven.

Trots SM-guldet vet inte Ronja om hon ska fortsätta spela nästa säsong.

– Jag har inte bestämt mig. Kanske att jag satsar fullt ut på fotbollen (hon spelar i Frödinge). Men om jag fortsätter med bandyn så blir det med pojklaget i Målilla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!