Martin i Djurgården

Röd-vitt har bytts mot blåränder. Venhagsvallen mot Spånga IP. Martin Ohlsson är i Djurgården för att ta klubben till allsvenskan.

Bandy2003-10-01 06:37

Målillatalangen, och förre juniorlandslagsmannen, Martin Ohlsson har lämnat lilla Målilla och flyttat till storstaden. Och där trivs han som fisken i vattnet.
- Det är helt okej att bo i Stockholm, det finns mycket att göra hela tiden, säger 20-årige Martin Ohlsson.
Martin Ohlsson tog chansen att röra på sig i somras när Djurgården var ute efter nya spelare till sin bandysatsning. Den elfte augusti gick flyttlasset till stadsdelen Gröndal i centrala Stockholm och där har han haft fullt upp sedan dess. Jobbet som barnskötare kan vara påfrestande i sig, men jobbigast har nog träningarna med DIF varit. Tre träningar varje vecka, ibland fler, två gånger på is och ett barmarkspass.
- Jag känner mig i bra form inför vinterns säsong, vi har tränat hårt, säger han.
Om drygt en och en halv månad är det dags för seriepremiär, då Djurgården stöter på Helenelund, som egentligen skulle varit AIK om inte Solnaklubben dragit sig ur bandysatsningen i sista stund.
Djurgården satsar på allsvenskan och har gått rakt igenom varje serie från fyran till ettan på lika många säsonger.
- Målet i år är att hänga kvar, för att sedan satsa vidare uppåt, men jag tycker vi har ett väldigt spännande lag som ska kunna konkurrera med de bästa. Truppen är bred, det är 25 spelare som konkurrerar om platserna.
Din egen målsättning?
- Att ta en plats i laget som anfallare eller mittfältare. Jag har alltid det personliga målet att göra en bättre säsong än den föregående.
Hur är intresset för bandy bland supportrarna i Djurgårdens IF?
- Inte skyhögt kanske, men vid senaste fotbollsmatchen mot Helsingborg så presenterades hela bandytruppen och nyförvärven i paus, och det var 13 000 på läktarna som applåderade och skrek. Det var ganska mäktigt.
Djurgården lär vara ditt favoritlag i fotboll och hockey?
- Ja, det stämmer, så att det känns helt okej att ta på sig den blåa tröjan.
Saknar du Målilla?
- Nej, inte just nu, allt är så nytt här uppe fortfarande så man har inte hunnit längta hem.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!