Martin Lindqvist tvåmålsskytt när Målilla vann

Målilla vann mötet med Derby/Linköping hemma med 4-3 (2-2) på söndagen i division 1 östra herr i bandy.

Målilla Bandy vann mot Derby Linköping BK

Bandy2024-01-07 15:40

- Det var ju inte vår bästa match, ändå lyckas vi vinna. Dom skapad inte mycket utan sätter sina chanser de får, samtidigt som vi bränner en hel del lägen. Tycker att vi vann rättvist, nu laddar vi för 2 bortamatcher i Karlstad nästa helg, kommenterade Målillas tränare Ove Nilsson.

Segermålet för Målilla stod Isac Mirlund för efter 86 minuter.

Derby/Linköping startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara två minuter slog André Rexholt till.

Derby/Linköping gjorde 0-2 i 26:e minuten, när Olof Götselius hittade rätt på pass av Gustav Edholm.

I 27:e minuten gjorde Martin Lindqvist mål, på pass av Ludvig Ivarsson och reducerade åt Målilla.

Målilla kvitterade till 2-2 i 37:e minuten, genom Erik Karlsson på pass av Knut Gunnarsson.

Målilla gjorde 3-2, på nytt genom Martin Lindqvist efter 19 minuters spel i andra halvleken.

I 83:e minuten av matchen kunde Felix Berg Roussos gjorde 3-3 för Derby/Linköping.

Målilla gjorde dock 4-3 genom Isac Mirlund med fyra minuter kvar i halvleken och avgjorde matchen.

Det här var Målillas tredje uddamålsseger den här säsongen.

Målillas nya tabellposition är tredje plats, medan Derby/Linköping är på tolfte och sista plats.

Lördag 13 januari 12.00 spelar Målilla borta mot Slottsbron.