Mest publik i Målilla

"Målilla, Målilla, Målilla..." Supporterklubben Happy Clappers bär fram sitt lag i match efter match. Målilla Bandy är i särklass det lokala idrottslag som har bäst publikstöd. - Vi har bättre stämning än vad många elitserielag har, säger Johan Johansson.

Bra ös. Happy Clappers ger sitt lag Målilla Bandy ett starkt stöd. Målilla har bäst publiksnitt av alla lag i division ett.

Bra ös. Happy Clappers ger sitt lag Målilla Bandy ett starkt stöd. Målilla har bäst publiksnitt av alla lag i division ett.

Foto:

Bandy2015-02-24 07:28


Statistiken talar sitt tydliga språk. En titt i bandyettans publikliga visar att Målilla är det lag som har klart flest åskådare i ettan. Alla de andra 45 lagen i de fem serierna är akterseglade. Faktum är att Målilla skulle vara på övre halvan vad gäller publiksnitt om de skulle spela i Allsvenskan. Snittet på 237 åskådare ger klubben en total 24:e plats i hela landet.

Fredagsmys på vallen
Johan Johansson i Happy Clappers tycker att snittet är lågt räknat.
- Det är bara en känsla jag har. Hur som helst så tror jag vi betyder mycket för klubben - och för spelarna. Vi har hört att det faktiskt bidrar till att spelare väljer att stanna kvar i Målilla och att publikstödet även lockar spelare till oss.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!