Nässjö - Målilla för bandyns skull

Förra säsongen bestämde Nils Arin musiken i bilen mellan Nässjö och Målilla. Hög musik. - Då var jag helt slut när vi klev ur bilen, säger Victor Svensson och garvar. Han är en av nyckelspelarna i årets intressanta upplaga av Målilla Bandy.

Victor Svensson, Markus Andersson, Petter Johansson och Peter Dalsmyr är fyra femtedelar av gänget från Nässjö som får spendera mycket tid tillsammans i bilen under bandysäsongen. Foto: Magnus Strömsten

Victor Svensson, Markus Andersson, Petter Johansson och Peter Dalsmyr är fyra femtedelar av gänget från Nässjö som får spendera mycket tid tillsammans i bilen under bandysäsongen. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Bandy2011-11-11 07:31


I morgon smäller det.
Då är det bandypremiär på riktigt.
Målilla reser till Norrköping och Himmelstalundsområdet för match mot Borgia.
I laget finns fyra unga killar som bor i Nässjö - och en tränare från samma stad.
Tre-fyra gånger varje vecka reser de tillsammans de nio milen mellan Nässjö och Målilla - och tillbaka förstås.
Tråkigt...?
- Inte alls. Det är faktiskt ganska skönt, säger Victor Svensson, som är inne på sin tredje säsong i rödvitt.

Ger högsta betyg
Björn Rothén är av samma uppfattning:
- Det är roliga killar och vi har kul ihop.
Svensson kan dock tycka att det kan vara lite tungt att pendla vissa dagar under försäsongen, men när det som nu börjar dra ihop sig till allvar, i serien, då går resandet som en dans.
Vad pratar ni om i bilen?
- Det blir mest bandysnack. Faktiskt nästan utelslutande bandy. Vi är alla fem inbitna bandyfanatiker, säger Victor Svensson.
Musiken då...?
- Det blir mest radio. Och det är som sagt betydligt lugnare nu när inte Nisse Arin är med längre. Peter (Dalsmyr, tränare) brukar köra.
Victor Svensson, Björn Rothén, Marcus Andersson och Petter Johansson har spelat tillsammans tidigare i Nässjös ungdomslag. Nu är hela kvartetten i Målilla istället, de två sistnämnda gör sin första säsong i klubben.
Hur kommer det sig?
- Allt runt omkring är suveränt. Det går inte att jämföra med till exempel Nässjö. Här känns det verkligen som att man är viktig och behövd. Målilla ligger långt, långt före många andra klubbar när det gäller att ta ha hand om sina spelare och få dem att trivas. Jag kan inte ge klubben annat än högsta betyg, säger Svensson.

En kometsäsong
Som libero har 21-årige Victor Svensson en viktig plats i laget. Det är samtidigt en utsatt position:
- Visst, gör man ett misstag märks det ofta mer som libero, men alla omkring litar på mig. Men blir det fel, så blir det fel.
Hur ser du på din egen utveckling?
- Förra året var en riktig kometsäsong. Det mesta gick rätt för mig. I år är jag mer vältränad och har kört flera pass i veckan på egen hand, utöver lagträningen. Ibland tränar jag med min tjej (Lina Wetter), som spelar i allsvenskan med Tranås.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!