Nässjö på max

Mötet Nässjö-Målilla på lördag avgör om röd-vitt tar sig till play-off. Nässjö IF har inget att spela för, men tränaren Patrik "Putte" Johansson vill vinna matchen. - Vi har många spelare som konkurrerar om platser i laget, det finns ingen risk att vi lägger oss, säger han.

Bandy2004-01-09 07:41

Målilla GoIF har allt i egna händer inför helgens ödesmatch om den sista play-off-platsen från södra gruppen. Blir det vinst för röd-vitt så är laget klart för play-off till allsvenskan och därmed är kontraktet säkrat inför säsongen 2004/2005.
Motståndarna Nässjö IF ligger trea och har varit klart för nämnda play-off sedan länge. NIF kan knappast avancera eller tappa någon placering i serien, oavsett resultatet mot Målilla.
- Vi har en ytterst liten chans att nå andraplatsen på bättre målskillnad, men då måste Stångebro förlora stort hemma mot Kungälv, säger NIF:s tränare, förre Målillatränaren, Patrik "Putte" Johansson.
Men Målilla kan inte förvänta sig ett Nässjö på halvfart. Putte Johansson menar att lördagens match är minst lika viktig för NIF som den är för Målilla.
- Vi är revanschsugna efter den dåliga insatsen mot Kungälv senast och som jag sa, det är flera spelare som måste bevisa att de vill vara med i startuppställningen i play-off. Jag kommer beordra full gas från start.
Vad tycker du om lagen som fightas om den sista play-off-platsen?
- Målilla och Frillesås spelar mycket lyror och det kanske inte är så roligt alla gånger, men de spelar säkert efter resurserna. Öjaby är väl det lag som spelar mest bandy tycker jag.
Nässjö har breddat truppen med rutinerade Hasse Andersson inför play-off, men någon uttalad målsättning att nå allsvenskan har inte NIF.

Spännande slutstrid
- Vi har ett ungt lag som behöver något år på sig för att vara moget för större uppgifter. Jag tycker vi gjort över förväntan i serien hittills, och det är bra för de unga killarna att få spela play-off.
Det blir en spännande lördag där tre lag är inblandade i striden om den sista play-off-platsen. Målilla har platsen just nu, men både Frillesås och Öjaby kan snuva röd-vitt på den positionen. Målilla blir sämst sexa i serien om laget förlorar mot Nässjö och det innebär en extra hemmamatch i fortsättningsserien, samt två viktiga bonuspoäng att starta på. Play-off till allsvenskan startar 17 januari.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!