Målilla tog starkt grepp om seriesegern efter vinst

Nu är det nära. Målilla Bandy stod för en ny imponerande insats när Tjust/Åtvidabergs reserver besegrades enkelt. Segersiffrorna skrevs till 6–0 efter en rivstart av rödvitt. Med bara två matcher kvar att spela har laget allt i egna händer.

Målilla bara vinner och vinner.

Bandy2023-02-04 12:34

Målilla Bandy vet fortfarande inte hur det känns att förlora i vinter. Det här var tionde matchen i rad utan förlust. Mot Tjust/Åtvidaberg var det aldrig några tvivel vartåt det här skulle sluta. Hemmalaget tog tag i taktpinnen direkt och fick ett tidigt ledningsmål efter bara några minuter genom Oskar Nilsson. Det dröjde inte länge förrän Linus Karlsson fyllde på med ytterligare två fullträffar. Halvvägs in i halvleken kom också 4–0 genom Erik Karlsson. Redan där och då kändes matchen mer eller mindre avgjord.

– Första halvlek är okej även att vi missar många chanser. Andra halvlek var inget vidare. Positivt är att vi håller nollan. De skapar inte en enda riktig målchans på hela matchen. Siffrorna var lite i underkant, säger Ove Nilsson och fortsätter:

– Nu laddar vi för nästa match nästa fredag. Två poäng då och seriesegern är säkrad. Fast det är ett klart bättre lag vi möter då, så det gäller att vi höjer oss ett eller två snäpp.

Serieledande Målilla möter då Fredriksberg på bortais. Med två omgångar kvar att spela har Målilla tre poäng tillgodo på Nässjö U.

I andra halvlek mot Tjust/Åtvidaberg fortsatte för övrigt Linus Karlsson att hitta nätet. Han svarade för både 5–0 och 6–0 när laget tog ett stort skutt mot en efterlängtad serieseger. Markus Skoog stod för tre assist och Erik Langhed för två.