Skyttekungens knep i kylan: "Gamla skidvantar"

Bandyspelare är vana vid kyla. Men fredagens match mellan Målilla och Skirö B var något utöver det vanliga, när termometern stod på minus 17. "Det var plågsamt", säger Målillas skyttekung Erik Karlsson, som blev tvåmålsskytt i 5–2-segern.

Erik Karlsson och hans Målilla Bandy tog fjärde raka segern. Men matchen mot Skirö präglades av den kalla temperaturen.

Erik Karlsson och hans Målilla Bandy tog fjärde raka segern. Men matchen mot Skirö präglades av den kalla temperaturen.

Foto: Magnus Strömsten

Bandy2022-12-17 18:00

Erik Karlsson och hans Målilla Bandy har fått en kanonstart i division 2. På fredagen tog laget sin fjärde raka seger, när Skirö AIK B besegrades med 5–2 hemma på Venhagsvallen. 

Resultat var dock inte den största snackisen efter matchen. Det var snarare temperaturen. Minus 17 grader! 

– Det var fruktansvärt kallt. Kyla i sig är en sak, men när man åker skridskor och kommer upp i hastighet så biter det rätt rejält i ansiktet. Fingrar och tår domnar bort rätt snabbt, säger Erik Karlsson, som gjorde två av målen i matchen.

För honom kan kylan vara extra jobbig.

– Ja, jag förfrös fingrarna när jag var lite yngre och spelade, så det blir påtagligt så fort det blir kallt. Men jag letade upp några gamla skidvantar som jag hade när jag spelade. Jag testade dem i tisdags på träningen då det var rätt kallt och det funkade bra. Det gjorde det även nu under matchen, haha.

Hur påverkades matchbilden av kylan?

– Alla kände nog av att det var fruktansvärt kallt. Men Skirö är vana vid att spela i en hall med perfekta förutsättningar vanligtvis, samtidigt som vi haft en träning ute där det varit väldigt kallt. Kanske att vi hade en fördel av det.

Karlsson är däremot inte helt nöjd med insatsen.

– Vi kommer inte upp i den standarden som vi vet att vi kan. Sen tycker jag att Skirö gör det bra. De hade fått in lite spelare från A-laget samt några gamla spelare, eftersom de hade ont om folk. Det höjde deras kvalitet. Men vi gör det bra i första halvlek och tappar sen i andra. Så har det sett ut under hela säsongen hittills och jag vet inte riktigt vad det beror på. Det är något vi försöker få bukt med, säger han.

Fyra raka segrar går givetvis ändå inte att klaga på. Matchen mot Skirö var dessutom Målillas hemmapremiär på Venhagsvallen. Hemmapremiären skulle egentligen ha spelats redan förra veckan, då mot Månsarp. Men gästerna fick inte ihop lag och matchen sköts upp.

Vad är nyckeln till er fina säsongsinledning?

– Det är nog stommen vi har. Många har spelat ihop sen pojklagen och vi har en bra mix med unga grabbar som vill träna och bli bättre i kombination med oss lite mer rutinerade.

Målillas övriga mål mot Skirö gjordes av Alexander Nelson 2 och Eric Karlström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!