Niclas efter 100:e matchen: "Dömde bort ett mål i 91:a"

Niclas Skoog dömde sin hundrade elitseriematch i bandy i fredags. Då fick Målillakillen stå i händelsernas centrum när han dömde bort Västerås SK:s segermål i den 91:a minuten. "Jag tror att de förstår beslutet i efterhand", säger Skoog.

Niclas Skoog gjorde sin 100:e match i elitserien och dömde bort Västerås SK:s segermål på övertid.

Niclas Skoog gjorde sin 100:e match i elitserien och dömde bort Västerås SK:s segermål på övertid.

Foto: Torbjörn Allvin/Bildbyrån

Bandy2021-02-14 15:30

Elitseriekarriären som domare inleddes i Västerås för 27-årige Niclas Skoog. Det var också just där han fick döma sin hundrade match, när Västerås SK mötte IFK Vänersborg i fredags. Matchen slutade 5–5, men hemmalaget fick faktiskt in ett segermål i den 91:a minuten – trodde dem. 

– Jag dömde bort målet. Vi gjorde bedömingen att spelaren bröstade in bollen, vilket inte är tillåtet, säger Niclas Skoog. 

Hur var reaktionerna i hemmalaget efter det?

– De blev ju inte jätteglada, men jag tror att de förstår beslutet i efterhand. I stridens hetta är det givetvis en besvikelse för dem. 

Nu kan Skoog åtminstone lägga den matchen bakom sig och fortsätta mot nya milstolpar. 

– Det finns många matcher kvar att döma. Jag vet domare som dömt över 500 matcher, så det är en del kvar innan man kommit upp dit, säger Skoog.

Är 500 matcher ditt nya mål nu?

– Nja, vi kan väl börja med 200, haha. Men det handlar inte om antal matcher för mig. Det viktiga är att alltid göra ett bra jobb och fortsätta prestera. Sen får vi se om man kan hålla på så länge. 

Redan på fredag gör han sig 101:a match.

– Då ska jag till Motala. De möter Villa Lidköping, avslutar han.

Faktum är att det bara återstår tre omgångar innan det är dags för slutspel i elitserien. Väl där är Skoog en het kandidat till att få vara med och skipa rättvisa i en del matcher.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!