Nobbar derbyrivalen – klar för ny säsong i Målilla

Stanna i Målilla – eller byta till rivalen Tjust. De två alternativen hade talangen Erik Quiros. – Till slut kändes det ganska naturligt att skriva på för Målilla. Jag tycker att vi har något bra på gång, säger han.

Erik Quiros spelar i Målilla Bandy även nästa säsong. Foto: Ossian Mathiasson

Erik Quiros spelar i Målilla Bandy även nästa säsong. Foto: Ossian Mathiasson

Foto:

Bandy2017-05-17 14:22

I vintras representerade Erik Quiros både Vetlandas juniorlag och Målilla Bandy – tack vare ett utlåningsavtal.
Nu blir han Målilla-spelare ”på riktigt”.
– Nästa säsong är jag inte junior längre, så därför var ett klubbyte nödvändigt.

Var Målilla ditt förstahandsalternativ?
– Nja, egentligen ville jag till en allsvensk klubb. Det fanns en del att fundera på efter säsongens slut. Men det dök aldrig upp något bra erbjudande. Istället stod det mellan Målilla och Tjust. 

Det geografiska läget, och det faktum att Vetlandakillen Erik Quiros trivdes alldeles utmärkt i Målilla den förra säsongen, fällde avgörandet.
– Jag tycker att lagbygget ser spännande ut. Vi har en ung och hungrig trupp som vill framåt. Att min pappa (Johnny Quiros) är tränare har faktiskt inte påverkat mig, även om många säkert tror det. 

Sedan tidigare har Målilla bland annat värvat Felix Andersson, Lucas Eberhardzon och Ben Toomrawat från Nässjö IF:s organisation. Det är spelare som Erik Quiros har bra koll på.
– Vi mötte varandra ganska mycket under juniortiden. Det är bra killar som definitivt håller division ett-klass. Vi borde kunna bli ett topplag nästa säsong.

• Nu är serieindelningen för säsongen 2017/18 klar. Som väntat blir det derbymatcher mellan Målilla och Tjust. I övrigt består den södra bandyettan av BK Bore, IF Stjärnan, Jönköping Bandy, Malmbäcks IF, Skirö AIK och Åtvidabergs BK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!