Norge nobbar VM: "Sånt här kostar pengar"

Bandy-VM på damsidan blir ett landslag fattigare. Norge har tackat nej till att delta. –Vi ser inget sportsligt värde i det. Och allt sånt här kostar pengar, säger Tomas Jonsson, generalsekreterare för Norges bandyförbund till Bandypuls.

Norge tackar nej till bandy-VM. Arkivbild.

Norge tackar nej till bandy-VM. Arkivbild.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Bandy2023-01-05 20:06

Fram till nyligen var dam-VM i bandy vartannat år. Men det internationella bandyförbundet, FIB, tog beslutet att det även skulle bli ett mästerskap 2023. Tanken är att det ska spelas dubbla VM i Åby efter säsongen, för damer och herrar.

Nu står det klart att mästerskapet på damsidan blir ett landslag fattigare.

Norge, som förlorade mot Sverige i VM-finalen förra året, har tackat nej till att delta.

– Det är ett mästerskap som inte har funnits med någon i plan för den här säsongen och därför inte heller i vår plan för den internationella verksamheten. Så det är inte aktuellt för oss att spela VM, säger Tomas Jonsson, generalsekreterare för Norges bandyförbund till sajten Bandypuls.

Jonsson fortsätter:

– Vi ser inget sportsligt värde i det. Och allt sånt här kostar pengar, vilket vi inte har planlagt för.

Pär Gustafsson, generalsekreterare för svenska bandyförbundet är chockad och kritisk. Han menar att det norska beskedet kom som en blixt från en klar himmel.

– I mina ögon är det helt ofattbart att man inte väljer att ställa upp under förutsättningarna som gäller, säger Gustafsson.

Sedan tidigare står det klart att Ryssland inte får delta efter landets invasion av Ukraina.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!