Nu har Tjust två bra målvakter

Förra säsongen kom Tjust Bandy sist i division ett. Den största anledningen till det var de stora målvaktsproblem man då hade. - Men nu har vi två bra målvakter som konkurrerar om platsen som förstemålvakt, säger Tjusttränaren Thomas Fransson inför dagens seriepremiär hemma mot seriefavoriten Åby/Tjureda.

För drygt ett år sedan drabbades målvakten Daniel Wärn av blodproppar i hjärnan. Nu är han i stort sett återställd.

För drygt ett år sedan drabbades målvakten Daniel Wärn av blodproppar i hjärnan. Nu är han i stort sett återställd.

Foto: Mikael Kindman

Bandy2016-11-11 09:00

Förra säsongen var det bitvis så illa att Tjust fick ställa en utespelare i mål, och resultaten blev förstås därefter. Tjust kom sist i ettan, men fick vara kvar i serien därför att så få division två lag var intresserade av att ta steget upp.

Tjust Bandy har till den här säsongen värvat målvakten Emil Paulin Ström från Motala. Dessutom är Daniel Wärn i stort sett återställd efter de blodproppar han drabbades av i hjärnan för drygt ett år sedan.

- De är ungefär jämngoda. Emil är reaktionssnabb, bra på frilägen men lite upp och ner i prestationerna.

- Daniel är stabil rakt över och har en jämnare nivå. Båda kommer att få chansen i början av säsongen, säger Thomas Fransson.

Daniel Wärn har haft ett extremt jobbigt år bakom sig med enorm huvudvärk (som vår tidning berättade om i ett personligt porträtt för några månader sedan), men nu är han tillbaka på allvar.

- Det går stadigt åt rätt håll och jag är nästan helt återställd, berättar Wärn.

24-åringen från Motala, men som numera bor i Linköping, går dock fortfarande på minnesträning ett par timmar om dagen och jobbar än så länge bara halvtid.

- Jag måste fortfarande vila och ta det lite lugnare ibland, men nu känner jag mig pigg och orkar på ett helt annat sätt än tidigare. Och bandyn är hur kul som helst.

Åby/Tjureda är storfavoriter till att vinna serien och få kvala till Allsvenskan.

- Skirö är väl närmaste utmanaren, Målilla och Malmbäck lär nog också vara med där bakom, tippar Tjusttränaren.

- Vi är fortfarande i en uppbyggnadsfas med tanke på hur det såg ut förra året, men vi kan slå vilket lag som helst även Åby/Tjureda om vi har en bra dag, avslutar Daniel Wärn.

Inför Tjusts seriepremiär

Lagen i division 1 Södra: Tranås U, BK Bore, IF Stjärnan, Malmbäcks IF, Målilla GoIF, Månsarps IF, Skirö AIK, Åby/Tjureda IF, Tjust Bandy.
Segraren får kvala till allsvenskan. Lag 26 hänger kvar. Lag 7 får kvala för att hänga kvar. Lag 89 åker ner i tvåan.

Tjusts trupp 2016/2017
Målvakter: Daniel Wärn, Emil Paulin Ström, Viktor Ström.
Utespelare: Simon Oscarsson, David Walfredsson, Rasmus Nyberg, Isac Sandberg, Jakob Riis, Herman Billing, Denis In-Fa-Lin, Stanislav Klyushanov, Mathias Norell, Marcus Silwerå, Elias Lindström, Albin Juthe, Kristian Weineholm, Edvin Wretman, Maxim Pyanov, Lucas Aronsson, Filip Öst, Ivar Johansson, Filip Jungewall, Tobias Lisell, Alexander Sannikov och Tobias Dahlqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!