Nu ligger isen på Venhagsvallen

De senaste två veckorna har de fått trängas i en ishall i Vetlanda. I kväll kliver Målilla på isen på Venhagsvallen. – Det har blivit lite väl många pass i en hockeyhall nu, säger tränaren Johnny Quiros.

Johnny Quiros fick se sitt Målilla förlora med 2–9 i genrepet inför division 1-säsongen i bandy.

Johnny Quiros fick se sitt Målilla förlora med 2–9 i genrepet inför division 1-säsongen i bandy.

Foto:

Bandy2016-11-08 16:30

Att få tag i lediga tider på en bandyarena har varit stört omöjligt på sistone. Därför har Målilla fått träna i en ishall i Vetlanda i två veckors tid. 

Nu slipper de det. I kväll kan de kliva på den blanka och fina isen på Venhagsvallen i Målilla.

– Skönt. Jag kan väl känna att vi har ett behov av träningar på stor bana, så nu är målet att köra tre pass under den här och nästa vecka, säger Johnny Quiros.

På söndagskvällen genrepade Målilla mot västkustlaget Sunvära SK, som också tillhör division 1. Det blev förlust med 2–9 efter 0–4 i paus och insatsen var långt ifrån bra.

– Det fanns mycket mer att önska. 

Vad saknade du?

– I grund och botten inställning. Den var alldeles för dålig. Vi måste komma samman bättre som lag och börja inse vad som krävs när man går ut till match. 

Står över i helgen

På plan fick han se ett tandlöst och oinspirerat Målilla ligga flera steg efter. 

– Vi var för tama i spelet rent generellt och visade inget hjärta. Ibland går det emot och spelet inte funkar, så är det i vissa matcher. Då får man koppla på de andra bitarna som att kämpa och hjärta men det gjorde vi inte. 

Samuel Pettersson och Martin Johansson svarade för Målillas mål.

På fredag drar division 1-bandyn igång och Målilla får snällt vänta på sitt första serieframträdande. De står över första omgången och möter Åby/Tjureda den 18 november. 

Vad säger du om försäsongen?

– På det stora hela är jag positiv till det vi har presterat. Det finns goda injektioner och det gäller att hålla i det men ibland svävar vi i väg från våra roller.

Vad är det som ni brister i då?

– Disciplinen, det är som att vi tror att vi är bättre än vad vi är. Det krävs att vi gör ett bra jobb sju dagar i veckan och jobbar hårt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!