Nu tar vi dom

För första gången sedan 1991 spelar Målilla utan utländska importer. Ett helsvenskt lag, med flera starka nyförvärv har bara ett mål i sikte. Att division två-sejouren ska bli ettårig. Den 13 mars i år avslutades ett kapitel lokal bandyhistoria. Målilla Bandy åkte då ur division 1, efter flera framgångsrika år strax under Sverigeeliten.

Målilla och skyttekungen Tomas Nyman laddar - för söndagens seriepremiär. Den här gången i division två, men målet är att nästa år vara tillbaka i division ett.

Målilla och skyttekungen Tomas Nyman laddar - för söndagens seriepremiär. Den här gången i division två, men målet är att nästa år vara tillbaka i division ett.

Foto:

Bandy2005-11-18 07:20

Nu skriver vi 18 november och en ny röd-vit satsning är utstakad. Målet är omedelbar comeback i division 1. Och förutsättningarna för ett röd-vitt återtåg till den näst högsta serien känns onekligen goda.
Skälen är flera:
? Bra resultat på försäsongen, bland annat 7-1 mot Tjust och 4-4 mot division 1-laget Tranås.
? De tongivande spelarna har stannat, Tomas Nyman, Peder Zackrisson, Kent Henriksson och Håkan Ankar är kvar i laget.
? Och, inte minst, laget har förstärkt med den starka trion Anders Johansson (Nässjö), Jonny Quiros (Nävelsjö) och Niklas Bomark (Edsbyn/Rättvik).
- Det finns stor potential, jag tror absolut att det det här laget skulle kunna hålla sig kvar i division 1 utan problem, säger nye liberon Anders Johansson, som är Målillas kanske tyngsta nyförvärv inför serien.
För 29-årige Anders Johansson är spel i Målilla en nytändning.
- Jag hade tänkt att lägga av helt, men efter sommaren kom suget efter bandy igen, och då var division 1 i Nässjö inget alternativ. Därför passade Målilla mig bra, säger Anders Johansson som varit en av Nässjös nyckelspelare de senaste åren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!